Herrar-C segrade på Gotland

Killarna i C-laget tog sig på lördagskvällen mot Gotland och Visby för att på söndagen ta sig an Team Gotland i Division 2 Norra. Efter en spännande match kunde killarna ta med sig två poäng hem på färjan när den gled ut från Visby hamn på stilla vatten en helt fantastisk vinterdag.


Dagen började bra med hotellfrukost och lite morgonträning före lunchen men matchen började inte bra för gästerna och trots att coach Matthias tog time-out vid underläge 1-5 och sedan igen vid 6-13 lyckades man inte få igång spelet.
Andra gick inte mycket bättre och Team Gotland hade en tiopoängsledning vid 14-4 som de i stort sätt höll resten av setet.

Inför tredje såg det ut som det skulle bli en kort match och att killarna skulle ha gott om tid att handla snack inför återresan.
Möjligen slappnade båda lagen av lite i början på tredje men gästerna var de som tjänade på det och fick äntligen igång sitt spel och vid 4-7 tog hemmalaget time-out. Sollentunakillarna höll sig ett par tre bollar före fram tills ledning 18-14 och vidare till 23-15 för att till slut ta hem setet med 25-19.

Fjärde set började starkt för SVK som tog sig till ledning 6-0 innan hemmalaget med en time-out lyckades vinna över serven men Sollentuna släppte inte ikapp dem och hade setbollar vid 16-24, trots lite svårigheter att sätta sista bollen tog man hem setet och skiljeset var ett faktum, vilket gjorde reseledaren lite nervös då det började bli dags att checka in på färjan hem.

Båda lagen hade nu ett poäng var säkrat men båda lagen kämpade hårt om att få den tredje poängen men när det var dags för sidbyte ledde våra C-killar med 8-6. Lagen följdes nu i princip åt fram tills matchboll vid 14-12, hemmalaget räddade första matchbollen med ett fint centeranfall men efter ett block-ut kan gästerna fira segern ett kort stund innan de kastade sig i duschen för att sedan ta sig till hamnen och färjan hem.

Sammanfattningsvis kan man sig att efter de två inledande seten där endast hemmalaget presterade så fick publiken se matchen avslutas med tre välspelade och underhållande set.

Slutresultat i Södervärnshallen: Team Gotland VBK – Sollentuna VK C 2 – 3 (25-12, 25-16, 19-25, 19-25, 13-15)

Matchen finns på Sollentuna Volleys YouTube https://youtu.be/vNmypzPqZw4

Och jo, med lite lokal transporthjälp hann man till färjan även om de allra flesta av killarna inte hann handla snacks. 😉