AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Etta och tvåa i JSM-kvalet

Sollentunas killar tog hem JSM-kvalet i östra poolen och är därmed klara för slutspel i Södertälje 19-20 maj.  Även tjejerna tog sig vidare på en hedrande andra plats bakom Lidingö som var det starkaste laget.

Nya och Gamla Rotebrohallen tog på lördagen emot 16 lag, 6 i damklassen och hela 10 i herrklassen, som skulle göra upp om 3 platser i vardera klass som tar sig vidare till slutspel. Många åskådare kom också och kunde njuta av fin volley och ta sig en fika i kiosken, bemannad av SVKs elitspelare.

Det blev en lång dag med många matcher på de 5 banorna, fler matcher blev mycket jämna.

I tjejernas final möttes Sollentuna och Lidingö, båda lagen hittills obesegrade under dagen. Lidingö vann första set men i andra såg det länge ovisst ut då lagen nu spelade betydligt jämnare men sen drog Lidingö ifrån och kunde ta hem matchen.
I matchen om tredje besegrade Södertelge Suld och var därmed också klara för slutspel.

På herrsidan stod striden om förstaplatsen mellan hemmakillarna och Södertelge där gästerna spjärnade emot men hemmalaget vann med 2-0 och gick precis som Lidingötjejerna rakt igenom dagen utan att tappa ett enda set.
I matchen om tredjeplatsen blev det betydligt jämnare, Uppsala vann tillslut skiljeset och knep bronset. Nu har fyran Vingåker, och ev femman Lidingö, ändå chans att ta sig till slutspel då det var få lag anmälda i södra och norra poolen.

Ulli Blomgren och Oskar Trozell blev utsedda till bäste spelare i hemmalagen i finalmatcherna.

Fullständiga resultat:
Damer
Herrar

Vi ses i Täljehallen 21-22 maj!

Fler bilder finns på klubbens facebook.