AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Jakten på den försvunna centern

Idag var det dags för Draget att inför skränande publik ta säsongens andra seger. På andra sidan nätet stod Bromma B – B som i Brutal.

Draget mönstrade ett intressant lag. Åtta dråpliga Dragoner såg ändå vassa ut inför match. Två av dessa hade vi inte sett på planen i år. Draget gjorde också allt för att inte visa att den enda reguljära centern hade kraftiga problem med knäna. En annan trasig Dragon, Fredrik Svesse, fick också tvingas in till match. Han förlorade dock lottdragningen mot Fredrik Michelin och fick börja på bänken. En av våra något yngre hjältar, Oskar Trozell, var också inkallad för första drabbningen i Dragettröjan. Eller rättare sagt hade han lånat Marcus Wrebers tröja. Därmed hade vi begåvats med en ung och lovande spelare, som dessutom faktiskt är center. Oskar slog högst och hårdast i hela hallen under insmashningen. Det här skulle nog gå bra trots allt.

Men första setet rullade iväg alldeles för snabbt. Den brutalaste av Brommabrutarna, Erik Gudmundson, var framgångsrik i anfallet och dom andra plockade upp alldeles för många av Dragonernas anfall. 16-25

Efter första set kunde vår ende ordinarie center, Martin Rydh, inte hoppa längre. Knäna hade packat ihop för gott. Vad göra? Jonas, Jonke, Andersson kliver fram och anmäler sig frivillig att hoppa in som center. Det saknas inte mod där. Minst huvudet kortare än Brommas långa centrar, räds inte Jonke en utmaning. In med Svesse också. Lika bra att köra slut på alla halvskadade på en gång.

Bromma startade setet lika brutalt som de slutat det första och drog iväg poängmässigt. Men så började Dragonerna hitta sina nya positioner och spelet stämde allt bättre. Till exempel lyckades Jonke klämma in två direkt dödande anfallspoäng – bara en sån sak. Dock lite för sent och setet slutade 21-25.

Svesses rygg verkade hålla för ett set till, så han och beachbrodern Tobbe Zetterlund fick ta hand om vänsterkanten och undertecknad tog den högra. Och nu var det vår tur att leda poängmässigt i första halvan av setet. Slutet blev dock dramatisk då de Brutala Brommaspelarna mosade passare Göran Lindgrens tå så han fick bryta matchen. Tur i oturen att det var i slutet av sista bollen. 19-25

Klas Elm