AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Going out in a blaze of glory

Alla imperier faller till slut – Djingis Khan, Romarriket, Tredje riket, Sovjetunionen, Draget.

Efter en ärofull säsong i division 1 var det dags för sista föreställningen. Eftersom volleyboll ofta kallas det bruna golvets schack, satsade Draget främst på att vässa coachningen (dvs att vi hade en coach för första gången i år). Och det blev närapå triumf. Seriens suveräna tvåor, Solna, kom till Helenelunds Arena för att plocka hem 3 lätta poäng – trodde dom.


Draget valde att göra som riktigt sluga pokerspelare. Spela medvetet dåligt i början för att höja insatserna. Efter att ha valt att dinga minst 10 servemottagningar i väggen var det dags att låta fällan slå igen. Vid 4-15 drog Draget på. Magnus Ekqvist vällde in tunga smashar från högerkanten och Massi Angelino var sylvass från vänsterkanten. Tyvärr hann vi inte riktigt ikapp och setet slutade 20-25.

I andra set gjordes ytterligare mästerliga strategival från bänken och unge herr Trozell flyttades ut till högerkanten och Johan Fransson gick in som center. Och som Johan spelade! 5 raka poäng i mitten av setet kom från Johans block och smashar. Även Peter Sjölin var lycksam i mitten. Till exempel vid ställningen 20-20 hittade han och passare Göran Lindgren en gemensam timing som vi aldrig sett tidigare. Peter drog på en snabb kortis som i fornstora dagar. Bollen fick pumpas om och Solna darrade betänkligt. Vid ställningen 23 lika höll dock sinnet på att rinna över för både lagkaptenen och vår hetlevrade italienare då domaren missade en tydlig blockberöring. Diplomati fick lösa situationen men i efterföljande boll och frustration vann Solna setet. 23-25.

Tredje set började också bra då såväl Marcus Wreber som Tobias Zetterlund matade på fint från vänsterkanten. Göran passade också utmärkt genom hela matchen. Även här följdes lagen upp till 20 lika innan Solna kunde rinna ifrån sista bollarna. 21-25.

Sett från Sollentunas horisont var Draget de moraliska vinnarna även om Solna var riktigt duktiga dom också 🙂
Om vi nu flyttas ner en serie så får lagen i division 2 se upp. För nu kommer ett Draget som är betydligt bättre än för ett år sedan. BÄVA!

Klas Elm