Killar och tjejer vidare från USM kvalet

I lördags avgjordes USM kvalet östra poolen i Pershagenhallen, Södertälje, för ungdomar födda -01 eller yngre. Killarna vann kvalet medan tjejerna kom två och båda lagen är vidare till slutspelet i Jönköping 12-13 maj.

På tjejsidan var 9 lag på plats för att gör upp om de 5 platserna till slutspelet. Efter en lång dags kvalande så blev det till slut en andraplats för Sollentunatjejerna efter en tight, tight match mot Lidingö. Vägen fram till finalen gick komfortabelt utan ett tappat set. Finalen blev dagens höjdare med härliga dueller och mycket vilja ifrån båda lagen. I andra set följdes lagen åt hela vägen men när Lidingö hade matchboll var tjejerna kalla och vände till 26-24. I tredje ryckte Lidingö de sista bollarna och tog hem matchen. Räkna med att dessa tjejer kommer att kräva revansch under SM i maj!

Fullständiga resultat finns här.

Bland killarna var det bara tre lag som kvalade och alla tre var klara till slutspel men rankingen skulle ändå fastställas genom en rak serie.
Första matchen var mot Västerås men en bit in i andra set stukade olyckligtvis en av motspelarna foten och då man bara hade 6 spelare var man tvungen att dra sig ut. För att inte resan skulle vara förgäves lånades vår egen Wasil in av Västerås så att killarna kunde få spela färdigt även om setet tilldömdes Sollentuna.
Andra matchen var mot Södertelge och handlade om kvalsegern. Första set gick planenligt men andra blev betydligt tightare och känslosammare, dock ryckte killarna upp sig och tog hem setet, och därmed guldet, med 25-22.

Alla resultat finns här

Läs mer om USM på förbundets sida

Under dagen fick klubben dessutom se 3 nya distriktsdomare efter att de klarat provet och den praktiska delen som gick under USM kvalet, grattis Lucia, Johan och Alva!