Satsningen för Sollentunas elitlag fortsätter

Nyligen knöts en helt ny ledarstab till Sollentuna Volleybolls damlag. Kort därefter meddelades att damerna skrivit avtal med Haga Health Club för sin fysträning. Nu fortsätter satsningen då Täby Rehab Center knutits till såväl dam- som herrlag.

Lagens officiella sjukgymnast är specialiserad inom ortopedi, och då särskilt knän och axlar.

– Bitarna faller på plats, säger Niclas Bagelius, headcoach SVK damer. Nytt ledarteam, nytt gym och nu en egen sjukgymnast. Det här är precis vad som krävs för att vi ska ge tjejerna de förutsättningar som behövs för att lyckas.

Täby Rehab Center har landstingsavtal, samarbetar med flera kliniker och har access till magnetröntgen och annan avancerad utrustning i huset.

– Vi är jätteglada för vårt nya samarbete inom sjukgymnastiken, säger Sara Österman, sportchef SVK damer. Att vi kan erbjuda såväl killarna som tjejerna i våra elitlag en dedikerad och specialiserad sjukgymnast är fantastiskt.

 


Faktaruta
Sollentuna Volley är en av Sveriges största volleybollklubbar. Förutom elitserielag både på herr- och damsidan har klubben lag representerade i hela seriesystemet och bedriver dessutom en av Sveriges största ungdomsverksamheter.

Säsongen 2017/2018 bestod damlaget av 13 spelare varav 5 är fostrade i egna klubben. Laget hade, till skillnad från de andra elitserielagen, inget proffs.

Damlagets ledarstab för 2018/2019 är
– Niclas Bagelius, Headcoach och tränare
– Magnus Ekqvist, coach och tränare
– Lars-Göran, Älgen, Åkerström, assisterande coach
– Matthias Kaufmann, assisterande tränare
– Klas Elm assisterande tränare, PR
– John Hyllienmark, fystränare
– Sara Österman, sportchef