AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Storslam på USM!


Sollentunas ungdomar tog i helgen hem samtliga tre klasser i Ungdoms SM som spelades i Jönköping. Det blev guld i flickklassen, guld i pojkklassen samt guld och fjärde och femte placering för flickorna i öppnaklassen.

USM var i år för spelare födda -01 eller yngre och förutom SM klasser för pojkar respektive flickor finns en öppen klass för lag som inte lyckades kvala in tidigare i våras eller vill skicka flera lag. På pojksidan slogs den öppna klassen ihop med SM klassen pga av antalet anmälda lag.

Sollentuna hade kvalat in med lag både på tjej- och killsidan och deltog dessutom med hela tre flicklag i öppna klassen där det totalt var 13 lag anmälda. I SM klasserna var det 16 flicklag och 13 pojklag (varav 3 var från öppna).

SM-tjejerna gick obesegrade genom gruppspelet även om det var nära ögat mot Norsjö som blev den jämnaste matchen i gruppen, 2 – 1 (27-25, 23-25, 19-17)
Redan samma kväll spelades kvarten där man relativt komfortabelt besegrade Västerås och var på så sätt klara för semifinal.

Killarna förlorade en match i grundspelet, en oerhört jämn match mot Habo, 0 – 2 (25-27, 29-31), där ingen ville ge sig. Som tvåa i gruppen fick man ta sig an Lund i kvarten som man lyckades vinna över med 2-0.

Både våra tjejer och killar är iom semifinalsplatserna klara för U-GP i vinter.

I öppna klassen vann Sollentuna C sin grupp och gick direkt vidare till semi. Sollentuna D och Sollentuna F03-04 kom båda tvåa i sina grupper och fick mötas i kvarten på söndagen där vinnaren ställdes mot klubbkompisarna i C. F03-04 lyckades vinna över D i skiljeset och i semin pressade de yngre även C till skiljeset.
Coach Lotta kommenterar: F03-04 är riktiga krigare. De springer på ALLT.

SM-tjejerna ställdes mot starka Lidingö i semin, Lidingö vann kvalfinalen i våras men denna gången gick det Solletunas väg, 2 – 0 (25-18, 25-16)
I finalen väntade nu Engelholm som besegrat Lindesberg i den andra semin.

Killarna vann sin semi med 2-0 (25-10,25-16) och skulle så spela final mot Habo som besegrat sitt yngre öppna lag i den andra semin.

I tjejernas SM-final vann SVK första set, Engelholm tog det andra men våra tjejer svarade och tog skiljesetet och dagens första guld var vunnet!

Tjejerna i C besegrade Falköping i öppna finalen och ett andra guld var säkrat åt SVK, F03-04 föll i bronsmatchen mot Lund men lyckades ändå pressa dem till skiljeset! Sollentuna D besegrade Stöcke och hamnade på en fin 5e plats i Öppna.

Så dags för killarnas final mot det enda lag man förlorat mot i turneringen så här långt, skulle det ändå kunna bli full pott för Sollentuna?
Sollentuna började starkast och tog hem första set med 25-19. Habo svarade direkt i andra som slutade 15-25. I skiljesetet följde lagen åts poängmässigt men Sollentuna kunde till slut ta hem det med 15-13, och dagens tredje guld var hos Sollentuna!

Storslam!

Slutställning
SM Flickor
1. Sollentuna VK
2. Engelholms VS
3. Lidingö SK

SM Pojkar
1. Sollentuna VK
2. Habo WK 87
3. Norsjö VBK

Öppna Flickor
1. Sollentuna C
2. Stöcke IF
3. Lunds VK 1
4. Sollentuna F03-04
5. Sollentuna D