AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Silver till killarna i JSM, guld och brons i öppna

Under helgen utkämpades JSM i Södertälje och SVK hade lag i all fyra klasser och tog medalj i 3 av dem, silver i JSM Herr, guld i herrarnas öppna klass och brons i damernas öppna.

Södertälje bjöd på fint väder när det var dags för årets JSM, det var hett i hallarna på många sätt när 34 lag gjorde upp i fyra klasser.

Sollentunas damer var regerande mästare från 2017. Denna gång stötte man på patrull i kvartens skiljeset mot Lindesberg men revanscherade sig fint och slutade femma. Tjejerna i laget är unga och har minst en chans till på sig (de flesta har 2 eller 3 chanser) i JSM.

I tjejernas öppna klass ställde ett F02-04 lag upp och efter att ha hamnat fyra i gruppspelet lyckades man besegra Örebro i bronsmatchen och knep tredjeplatsen.

Herrarna tog sig hela vägen till final där man ställdes mot Engelholm, efter att ha tagit första set förlorade man ett mycket jämt andra set med 32-34 och sedan fortsatte bollen rulla Engelholms väg men killarna säkrade en fin silvermedalj!

I öppna klassen ställde ett 01-03 lag (mest 02or) upp som tog sig till final utan ett tappat set. Finalen blev jämn men man tog hem skiljesetet och säkrade guldet!

Junior-SM Dam
1. Norsjö VBK
2. Lindesberg VBK
3. Engelholms VS

5. Sollentuna VK

Junior-SM Herr
1. Engelholms VS
2. Sollentuna VK
3. Norsjö VBK

Junior-SM Öppna Dam
1. Karlstads VK
2. Eneryda Volley
3. Sollentuna VK

Junior-SM Öpnna Herr
1. Sollentuna VK
2. Södertelge VBK
3. Suld VBK