Sollentuna har gjort klart med grekisk topp-spiker

17-åriga Christina Adamopoulou har flyttat till Sverige som följd av familjeåterförening. Hon går nu till Sollentunas damer i lagets nysatsning inför kommande elitserie. Christina är en av Greklands främsta talanger. Hon kommer från Olympiakos och har utsetts till Best Outside Hitter 4 år i rad och Most Valuble Player de senast två åren i klubbmästerskapen för juniorer.

– Fantastiskt att vi lyckades locka en sådan talang, säger Magnus Ekqvist, coach för damlaget i Sollentuna. Det vi har sett av Christina är mycket lovande. Hon kommer att tillföra spets i truppen.

Hanna Eriksson är klar för ytterligare en säsong. Hanna är fostrad i Degerfors Volley Orion och RIG i Falköping och har meriter från juniorlandslaget med ett NEVZA-silver.

– Det kändes självklart att stanna i Sollentuna när vi fick reda på den hårda satsningen inför nästa säsong. Jag är taggad, säger Hanna Eriksson.


Foto: Daniel Lubner

Även Maria Åkerström har skrivit på för kommande elitserie. Precis som Hanna har hon ett NEVZA-silver med juniorlandslaget på meritlistan och även ett USM-guld med plats i All Star Team.

– Jag tror att nästa säsong kommer att bli fantastiskt rolig och jag tror att vi kommer att gå långt, säger Maria Åkerström.


Foto: Håkan Wendler