Internationellt och närproducerat till Sollentuna Damer

Sollentunas elitlag signar tre nya spelare och har nu truppen klar.

Från Estland kommer Anett Hollas och förstärker på kanterna. Anett har spelat i Võru Volleyball Club men kommer senast från klubben Meudon i Frankrike. På Anetts meritlista finns en top 10 placering i EM Beach U22.

– Anett är en komplett all-roundspelare med mycket goda kvaliteter i alla moment. Hon gör få misstag och kommer bli en nyttig spelare i tuffa och jämna matcher, säger Niclas Bagelius, Headcoach för SVK.

Från Schweiz kommer Julia Kenel. Fostrad i VBC Walenstadt och senast från VBC Cheseaux. Julia är regerande mästare från European University Championship.

– Julia är en stark blockspelare med ett pannben av stål. Julia vill vinna till varje pris, precis den mentalitet vi strävar efter. Med Julia har vi en mycket god konkurrens i laget om mittenpositionerna. Det höjer hela gruppens kvalitet, säger Niclas Bagelius.

 

Men Sollentuna följer sin uttalade målsättning om att spela med egenfostrade spelare. Emma Laurin är ett bra exempel på detta. Hon har spelat för klubben hela sitt volleyboll-liv och går nu upp i elitlaget där hon gästspelade redan föregående säsong. Emma har representerat Sverige i beach Nevza och har tagit SM-guld i såväl JSM som USM och blev uttagen till All Star Team bägge gångerna.

Foto: Falkenbergsbild

– Emma är framtidens libero och en sann Sollentunafostrad spelare. Hennes passion och målmedvetenhet med volleybollen gör att hon utvecklas från träning till träning. Att ta steget upp i A-laget med den konkurrens som råder är modigt, och jag är övertygad om att Emma slåss om en plats på plan redan i år, säger Niclas Bagelius.

– Jag har alltid spelat i Sollentuna, går volleybollutbildning på Solna gymnasium och när jag fick frågan om att spela elit var det ett självklart val för mig. Det känns även extra kul inför denna säsong då det ska bli en hård satsning. säger Emma Laurin.