Premiärhelg för Elitserien

Foto: Emma Trepte


En ny elitseriesäsong står för dörren och Sollentuna VK tar ännu ett steg mot klubbens 24 SM-guld. I eftermiddag begär sig båda SVK:s lag iväg till Linköping för premiär mot LVC:s dam- och herrlag. Sollentunas damer, som går under slagorden “det hårdsatsande Sollentuna”, har denna säsong lagets 20:e mästerskapstitel i siktet. En av dom som ska leda laget till nya framgångar är f.d. landslagsspelaren Madelene Green som själv har ett SM-guld på meritlistan.

– Vi har en bred trupp denna säsong, säger Madelene Green. Spelarna håller jämna nivå, vilket skapar bra konkurrens om platserna och krav på hårt slit på träningar och matcher. Situationen är optimal. Har en spelare en dålig dag kan vi göra positiva byten, vi står och faller inte på några enskilda spelare. Samtidigt måste man leverera, annars kommer någon som slitit hårdare att ta ens plats. Speltiden måste förtjänas.

Årets variant av Elitserien är något reviderad och man har lagt till en fortsättningsserie för att skapa fler jämna matcher och höja publikupplevelsen. Elitseriens grundserie spelas denna säsong fram till den 3 februari. Efteråt delas lagen in i två olika Playoff-serier. I Playoff spelar de bästa fem lagen från grundserien och i Playoff In spelar lagen som slutade på den undre halvan.

– Det nya systemet är intressant, tycker Sollentuna VK:s herrtränare Lauri Hakala. Vi spelar nu endast helgmatcher och flera matchermot jämnbra motstånd, en upplevelsehöjare för både publik och spelare. Förbundet vågar sig på en förändring i hopp om förbättring vilket alltid är ett steg i rätt riktning.

Lauri Hakala gör sin andra säsong i SVK. Med tanke på hans eminenta meritlista, med uppdrag för bland andra nederländska och finska landslagen, så var det ingen överraskning att Hakala prisades som “Årets coach” i mars. Under sommaren har Hakala stärkts sin trupp med ett flertal värvningar bland andra hans landsman Joonas Huhtakangas.

– Joonas är en riktigt slitvarg. Han ger alltid 110 % och gör allt för att nå sin fulla potential. Förutom Joonas är vi även glada över att ha fått två hemvändare till klubben. Andreas Härneman flyttar hem till Sollentuna efter tre år på RIG Falköping och det känns alltid kul att se att klubbens egna produkter är med och bidrar till stadens framgång, avslutar Lauri Hakala.

Herrarnas match startar 14:00 och damernas 16:30.
Följ resultaten live!