AKTUELLT

Sommarläger v33

Ungdomssektorn

Välkommen till Sollentuna Volleys sommarläger vecka 33, lägret för dig som vill utveckla ditt 6-mannaspel

Tur i oturen

– Jag kan inte minnas ett lag som haft mer otur.
Lagkapten Staffan Blomgren delar med sig av sina tankar om Elitserien 2018/19.

Att Sollentuna VK Herrar är det mest olycksdrabbade elitvolleybollaget, kanske till och med idrottslaget, det senaste året är det nog svårt att argumentera mot. Det har varit blodproppar, hjärtproblem, peritonsilit, operationer, olyckor som resulterat i ögonskador, uppskurna händer, listan är lång. Fler skador som inte är relaterade till själva idrottandet krävs fantasi för att hitta på. Även under lördagens match mot Linköping satte olyckorna käppar i hjulen för Sollentuna. Både Jakob Molin och Erik Hällgren fick stå över.
– Med tanke på omständigheterna så är nog vår största styrka i år bredden på vår trupp, säger Staffan Blomgren. Vi har flera yngre spelare om vill ta plats. Det sätter press på oss mer etablerade spelare och lyfter nivån på träningarna.

Klockan 14:30 är det hemmapremiär i Arena Satelliten för SVK. Damlaget är för ut och herrarna tar plats 17:00 och Staffan Blomgren är extra taggad. Kaptenens förra säsong präglades av hälsoproblem, lagets konstanta börda, och Staffan Blomgren fick inte alls den utdelning han hoppats på.
– Jag hade en tuff säsong senast med mycket frånvaro från träning och spel som gick ut över våra resultat. Hade säsongen flutit på bättre hade vi nått semifinal. I år är jag riktigt revanschsugen. Jag känner fortfarande att jag utvecklas varje träning och har ännu en bit kvar till min högsta nivå.

Det är Falkenberg som står för motståndet under eftermiddagen, ett ungt lag som började säsongen med en vinst.
– Falkenberg har höga toppar, många talangfulla spelare och har lyckats bygga upp en stark vinnarkultur i klubben. Främst är det deras högerspiker Johan Gruvaeus och mottagaren Michael Michelau som vi ska bevaka.

Truppbredd har varit ett återkommande problem i Elitserien de senaste säsongerna. Falkenberg har endast 11 spelar i sin trupp medan SVK presenterat hela 15. 14 spelare är det maximalt tillåtna i en matchtrupp och en sollentunaspelare får alltså inte sätta på sig matchtröjan. Snarare ett lyxproblem.
– Det är nog bara något lag till som är över 14 spelare. Jag tror att vi har lyckats bygga en bra träningskultur här och ett lag där folk känner sig välkomna och känner motivation. Att träna individer till att spela bättra volleyboll är en sak som många i landet kan men att skapa en stabil och engagerande lagkultur är något helt annat. Där ligger vår styrka och nyckeln till framgång, avslutar Staffan Blomgren.

SVK Dam mot Engelholm start: 14:30

SVK Herr mot Falkenberg start: 17:00

Kan du inte ta dig till Arena Satelliten finns matcherna att streama live här!