AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Toppspel på hemmapremiären

Enorm vinst i hemmapremiären för Sollentuna volleys herrar efter att man lyckats vända ett fyra poängs underläge i fjärde set.
– Vi avslutar matchen på bästa möjliga sätt och en eloge måste ges till Vladan som storspelar dom sista bollarna, säger lagkapten Staffan Blomgren som prisades som matchens lirare.

Staffan Blomgren jublar. Foto: Håkan Wendler

Först ut i Arena Satelliten var Sollentunas damlag som tog sig an svenska mästarna Engelholm. SVK lyckas ta hem det andra setet efter riktigt bra spel men tappar sedan koncentrationen något och kan inte stå emot i det tredje och fjärde. Lagets tränare Niclas Bagelius tycker ändå att man visar att man kan vara med och tampas med de bästa lagen.
– Engelholm är ett tufft lag att möta. Dom spelar stabilt och gör få misstag. Vi får ingenting gratis utan måste förtjäna varje boll. Det kräver hög koncentration och toppspel hela tiden, men vi kommer nå dit inom en snar framtid, säger Niclas Bagelius.

För SVK:s herrlag var det tre välbehövda poäng för att hänga på toppen av tabellen och man gör en övertygande match.
– Vi har full kontroll i första och andra set, kommenterar Staffan Blomgren och fortsätter. Vårt servetryck är riktigt bra och vi tvingar dom att spela sitt yttersta för att ta hem tredje.
Lagets två vänsterspikers Staffan Blomgren och Jakob Molin leder lagets poängstatistik med 19 respektive 16 poäng. En stor insats görs också av center Vladan Ceremidzic som nu toppar blockligan och etablerar sig i Elitseriens “Bästa laget”. Staffan Blomgren berömmer även laget nykomling Joonas Huhtakangas som fördelade passen med precision till sina anfallare.
– Joonas har en väldigt hög toppnivå, vilket är representativt för vårt lag generellt. Just nu gör vi för många systematiska småfel. Vi behöver få vårt snabba anfallsspel att klaffa oftare, vara mer disciplinerade i blockupptäckning och lära känna varandra i servemottagning. Kan vi vässa till dom momenten bäddar vi för en framgångsrik säsong.

Damernas och herrarnas matcher finns att se på SVK:s Youtube-kanal!

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!