Dragonerna drar fram

Sollentuna Draget, denna en gång så hyllade armé, råkade i onåd hos den elaka despoten, Kung Lennart Neovius. Han och hela hovet landsförvisade Dragonerna från Första Divisionens Rike, ära och berömmelse. Vad hade hänt? Hela rikets älskade kämpar – utfrysta! Hade den bildsköne väpnaren Tobias Zetterlund kurtiserat med någon av hovdamerna? Hade den väldige Johan Fransson smashat sönder någon stackars libero? Ingen vågar tala. Faktum kvarstår dock – Dragonerna är utkastade. Men lägger sig Dragonerna ner? Klär sig i säck och aska? Låter de denna förnedring dra ner det goda humöret och stridsviljan? Icke!

Nu drar Dragornerna fram som vilda laglösa stråtrövare i landets norra regions andra division. Första klan att försöka stoppa Dragonerna var Solna. Unga och stolta intog den blåsvarta horden stridsplatsen i en skogsglänta i Helenelund. Och till en början hade man kunnat tro att Dragonerna blivit gamla och trötta. Deras yxor och svärd missade målen medan Solnaiterna fick in några stick och hugg. Första ronden såg ut att förloras vid ställningen 23-24. Men allt var bara listig taktik. Den lurige Rövarkungen Klas Elm kastade in ett oväntat vapen i kampen. Han bytte in Dragonernas senaste tillskott – unge Johan Silhammer. Tre hugg med stridsklubban och första rundan var vunnen.


Silen sopar till

I andra satte Dragonerna in nästa formation och lugnet inträdde. Framspelen fungerade och Mäster Göran Lindgren kunde fördela ut till mannarna. Rövarkungen blockerade själv Solnas första attack och den hetlevrade italienske Massimiliano Angelino var tillbaka som center och hjälpte till att stänga nätet. Inget slag passerade. Säker vinst i omgång två med 25-20.

Den tredje ronden skulle visa sig bli den sista. Mitt i striden vevade Fredrik Haglund och Martin Rydh på och på kanterna matade Jonas Andersson och Marcus Wreber in tunga slag. Klanen från Solna var besegrad 25-14.

Dragonerna drar vidare efter landsvägarna och bekämpar de som vågar utmana. Och det stod inte länge på innan meddelande kom från Tierp att de redan på söndag blåser till strid i den av höst och blod rödstänkta gläntan i Helenelund.