Vinst över Degerfors, den perfekta födelsedagspresenten

Libero Hanna Eriksson styr SVK:s servemottagning.

Degerfors stod för motståndet när Sollentuna volleybollklubb tog hem säsongens första trepoängare. SVK fortsätter att ta steg framåt mot ett stabilare spel och en framgångsrik säsong. För libero Hanna Eriksson var vinsten extra viktig.
– Matcherna mot Degerfors är både de bästa och de värsta på säsongen, menar Hanna Eriksson inför mötet med sin moderklubb Degerfors VK Orion. Jag är uppvuxen i den här hallen och har spenderat hundratals timmar här så det känns konstigt att komma hit som motståndare. Man vill verkligen visa vad man går för.
Hanna Eriksson gör sin andra säsong i Sollentunatröjan och det är den första säsongen på två år som hon kan spela fullt ut när hon nu är tillbaka efter en svår knäskada. Idag njöt Hanna av en stark insats mot moderklubben som även blev den bästa möjliga presenten på hennes 20-årsdag.
– Det känns så bra att kunna spela ordentligt igen. Det har tagit tid men nu kan jag verkligen vara med och bidrag till mitt lags framgångar!

Med tre spelade rundor börjar elitserietabellen ta form. Förra säsongens tre topplag, Engelholm, Hylte/Halmstad och Örebro, står fortfarande obesegrade. På fjärdeplats hittar vi Lindesberg, endast en placering och en poäng före Sollentuna. För SVK:s del är frågan om man kan etablera sig i toppen som ett av dom fyra lagen som senare ska få göra upp i Grand Prix eller om man kommer behöva tampas i mittenskiktet. Nästa helgs match mot Hylte/Halmstad blir avgörande i den frågan. Sollentunatjejerna har stundtals bjudit på briljerande spel, inte minst i förra helgens match mot Engelholm, men man har haft svårt att hålla nivån på topp.
– Vi har inte riktigt hittat stabiliteten i vårt spel än, säger Hanna Eriksson och fortsätter. Men vi är ett av dom lag som har absolut starkast bredd. Vi kan spela en match och bara göra positiva byten, varje gång någon ny kommer in på plan stärks spelet. Truppen är vår styrka.

Degerfors vs Sollentuna 0 – 3 (19-25, 13-25, 18-25)

Samtliga resultat samt serietabell finns här!