Flygande start för Damer-B i division 1

Sollentunas Damer B har startat säsongen starkt med tre vinster på fyra matcher. Laget består i år av många unga spelare som går på NIU i Solna Gymnasium och kompletteras väl med ett antal äldre tjejer. Premiären spelades mot ett annat ungt lag, nämligen RIG Falköping C där tjejerna inte visade några premiärnerver utan vann med 3-0.  Andra matchen blev mot Stockholms Vingar, som är ett rutinerat gäng, som lyckades överlista tjejerna med bra spel (även om dom fick bra motstånd) och vann till slut med 3-0. Därefter kom Norsjö på besök till en fullsatt Helenelundshall  där publiken bjöds på en riktigt underhållande match.  Efter ett jämt första set som gick till gästerna så visade tjejerna upp sig på bästa sätt med härligt spel och många fina kombinationer. Det räckte hela vägen och man vann matchen med 3-1.

Senaste matchen spelades åter inför en publik som skapar bra tyck i hallen och på andra sidan stod Stockholms Vingar B. Även denna match började jämt och laget kom inte upp i sin vanliga nivå utan fick ge sig i första set med 23-25. Till andra så hade man laddat om rejält och visade upp en bländade spel och tog hem andra set med 25-6. Sen fortsatte man på den inslagna vägen och tog hem matchen med 3-1. Så en bra start på säsongen för detta lag och hoppas ni fortsätter att följa dom under hela säsongen.

Här hittar ni serietabellen och spelschema: Div. 1. Norra 2018/19

Nu har tjejerna ett litet serieuppehåll där många i stället spelar U-23 SM i Lund och 3-Kungaslaget i Kungälv. Nästa seriematch är borta mot Västerås 10/11.