Stockholmsderby

Sergej Engström anfaller högt från centerpositionen. Foto: Emma Trepte

Äntligen är det dags för säsongens första Stockholmsderby när Sollentuna Volleys herrar drabbar samman med Södertelge i Arena Satelliten. Även SVK:s damer ska försvara hemmaborgen. Där är det andraplatsen Örebro som står för motståndet.

Båda Södertelge och Sollentuna har startat säsongen med svårigheter, Södertelge har hittills noll vinster mot SVK:s en. Lagkapten Staffan Blomgren vill dock absolut inte underskatta jumbolaget.
– Södertälje har precis som vi börjat säsongen tufft, det faktumet i samband med rivaliteten oss emellan talar för att dom kommer till Arena Satelliten hungriga. Serbiska spikern Nenad Cosic är deras stjärna och ett tydligt mål för oss är att få stopp på hans anfall. Får vi press i vår serve och gör det svårare för deras passare att hitta Cosic är spelet i våra händer.
Tre poäng är centralt för att SVK inte ska bli fast i botten av tabellen. Staffan Blomgren är besviken över starten på säsongen men tror på sitt lags chanser att hävda sig framöver.
– Vi har under veckan pratat mycket om vårt egna fokus under träningar och matcher, det är precis det som kommer vara nyckeln framöver. Lyckas vi hålla oss till vårt system strikt igenom hela matchen har vi goda chanser till tre poäng.

På damsidan har Örebro varit ett topplag dom senaste säsongerna och har hittills endast förlorat vilket var mot serieledarna Engelholm. Tränare Niclas Bagelius pekar på mentaliteten som nyckeln.
– Vi står inför höstens tuffaste utmaning och måste spela på vår högsta nivå under långa perioder i matchen, säger Bagelius. Örebro är ett komplett lag med potenta spelare på alla positioner men kan vi ha en bra mottagning kommer vara nyckeln och en vinnarmentalitet i alla lägen så blir det vinst i Satelliten.
Lagkapten Madelene Green håller instämmer med sin tränare och menar att laginsatsen kommer avgöra.
– Det är den här typen av matcher man ser fram emot. Riktigt bra motstånd och mycket som står på spel. Vi ska hålla ihop som ett lag, kämpa med SVK-flaggan i topp och vi visa vilka vi är, avslutar Madelene Green.

Plats: Arena Satelliten
Damer: 14:30 vs. Örebro
Herrar: 17:00 vs. Södertelge
Matcherna sänds live på SVK:s YouTube-kanal!