AKTUELLT

Sommarläger i augusti

admin

Innan skolorna börjar efter sommaren ordnar SVK inomhusläger. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat en tid är du välkommen att anmäla dig!

Svårigheter i servemottag ger dubbelförlust

Anges Elm gör hemmapremiär mot Örebro. Foto: Hans Vestling

Två svåra förluster i Arena Satelliten för Sollentuna volleybollklubb under eftermiddagen. En vinst hade krävts för att SVK Dam skulle hålla sig bland topplaceringarna. Förlusten innebär att man faller ner på undre halvan av tabellen. För herrlaget slutade en jämn femsetare i en fjärde poäng på fem matcher. Lagkapten och matchens lirare Staffan Blomgren är inte nöjd med lagets insats.

– Vi måste hitta en kontinuitet i vårt spel, menar Staffan Blomgren. Nu gör vi några bra handlingar och kan plocka poäng men sedan kan vi tappa uppåt fem poäng i rad. Vi får aldrig låta ett misstag bli två.
SVK:s lagkapten höll som vanligt vid rodret med hela 27 poäng i dagens match och står nu på en femteplats i Elitseriens poängstatistik.
– Ska vi ta med oss något från denna match är det att vi kämpade hela vägen, menar Staffan Blomgren. Vi har haft en tendens att lägga oss platta när det inte går som vi vill men idag sliter vi på även i underläge. Misstagen måste bort och vi behöver spela betydligt bättre i serve och servemottagning om vi ska vända denna dåliga seriestart.

Även för damlaget var det servemottagning som satte käppar i hjulen.
– Vi har svårt att få bollen i ett bra läge för våra passare, säger Matilda Altin efter matchen. Måste vi passa bollen från svåra lägen får vi det tufft i anfall och idag har vi inte självförtroendet för att avgöra sådana bollar.
Förra säsongen tampades Matilda Altin med skador efter att säsongen innan ha toppat Elitseriens blockliga. Idag visade centerspelaren prov på vad hon kan göra framme vid nätet då hon skördade blockpoäng och tog hem priset som matchens bästa spelare.
– Det är klart det är roligt att uppmärksammas för sin insats men jag kan inte vara helt nöjd med matchen. Vi ger bort första och andra set då vi inte lyckas hålla fokuset uppe. Jag är övertygad om att vi har ytterligare två nivåer till som lag och att jag själv kan göra mycket bättre av mig. Det kan ta tid men vi komma lyfta vårt spel, avslutar Matilda Altin.

Båda matcherna finns att se på SVK:s Youtube-kanal!

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!