3-kungaslaget 2018

På fredagseftermiddagen för en vecka sedan klev nästan 100 av våra medlemmar ombord på två bussar för den traditionella ”start-på-höstlov-resan” till Kungälv och 3-Kungaslaget med lag från Sverige, Norge och Danmark.
Vi hade med 9 lag och ställde upp i de flesta klasserna, från Level 4 upp till U20. Det blev många härliga minnen – med allt från pysande luftmadrasser, lampor med rörelsedetektorer i klassrummen till att någon satte sin första överhandsserve, några spelade sin första turnering, andra vann sina första medaljer.
SVK tog hem medaljer i fem klasser och var därmed medalj-tvåa (efter Habo).

Så är gick det för medaljörerna:

Silver i PU16

Sollentunas P04 hamnade i en tuff grupp med Habo och två norska lag men klarade sig vidare till kvarten genom att besegra KollA i gruppspelet. I kvarten tog man ett annat lag från Koll, KollGate, med 27-25 ett spännande första set och mer komfortabla 25-16 i andra.
I semin ställdes man mot Sarpsborg som man förlorat mot i gruppspelet och efter första set såg det ut att gå samma väg men killarna lyckades vända och vinna med 2-1!
I finalen mötte man ännu en gång Habo som haft en enklare semi och kunde ta hem guldet med 2-0, men en fin andraplats till Sollentuna!

Silver i FU18

F03-04/Damer D lyckades äntligen i Kungälv, och fortsatte på den framgångsrika trend som inleddes under våren 2018!
Trekungaslaget är en tuff turnering med långa resor, lite sömn och ett späckat program, som detta år kryddades med lite extra strul och logistiska utmaningar.
Klassen FU18 var turneringens största med 23 lag, varav tre från Norge.
Sollentuna vann sin grupp och gick via segrar 2-0 mot Oslo Volley FU18 Röd i kvarten och Täby Volley i semi till final utan setförlust.
I finalen ställdes laget mot Svedala, den enda andra lag som gått fram utan setförlust. De visades sig vara ett nummer för stora, men det var en tuff kamp där första set förlorades med 23-25.
Coach Mathias kommenterar: Vi vann ett silver med ett lag som bestod av sju flickor födda 2004 och fyra flickor födda 2003 i en klass där många lag i huvudsak hade spelare födda 2002.
En stor bedrift som gör att vi kan se framtiden an med tillförsikt, samtidigt som det motiverar oss att träna ännu hårdare inför det som komma skall.

Brons i PU18

Det sju man starka laget bestod av 02 och 03 killar från Herrar-B och C och gjorde sin först turnering i denna uppsättning, tyvärr hade man ingen ordinarie passare i spelbart skick med sig så det fick blir lite improvisation.
Detta löste de utmärkt och tog sig  obesegrade genom gruppspelet med 2-0 mot Jönköping, Ymer och Falköping.
Sista matchen för lördagen var kvarten som blev mot Engelholm, det visade sig bli en spännande match där SVK killarna ändå vann båda seten med 25-22 och därmed klara för semi.
Habo visade att man var mer samspelta och vann semin med 2-0 och tog sig till final där Södertelge tog hem guldet medan våra killar ställdes mot Falkenberg i en match om bronset, Falkenberg fick aldrig chans att komma in i första set (25-14) men kom i gång i andra där de räddade flera matchbollar innan Sollentuna tillslut kunde stänga setet och matchen med 25-23 och fick med sig ett brons hem.

Coach Lotti kommenterar: Det är en ynnest att få vara med och dela killarnas utveckling/volleybollresa. Jag njuter att vara omringad av alla dessa härliga ungdomar som bjuder in mig i deras samtal mm, och bara sitta mitt i bussen också med skönsång och skratt – fantastiskt!

Brons i FU20

Laget bestod till största delen av 02-tjejer plus några lite äldre i en härlig blandning från Dam-B, C och RIG. Coach Fredrik spelade runt med alla spelare och man slutade tvåa i ett jämnt gruppspel, hälften av matcherna slutade i 1-1 (man spelade bara två set i grundspelet).
I semin förlorade man mot Habo men repade sig och vann bronsmatchen mot Kungälv med 2-1.
Coach Fredrik kommenterar: Vi fastnar tyvärr i ett spel som passar Habo och då vinner Habo rättvist. Med endast 10 min att ladda om tappar vi 1a set mot Kungälv. Vi reser vi oss, lär oss läxan, spelar smartare och tar hem bronset med 15-13 i skiljeset. “You win or you learn” K. Kiraly, coach Team USA Dam

Guld i PU20

Åtta killar, 7 från Herrar-B och 1 från RIG, med inlånad coach från Gotland, ställdes mot Habo och två Oslo lag i kampen om medaljerna. Tyvärr var båda passarna lite småskadade och hade order att inte spela för mycket varje dag vilket gjorde det lite mer utmanande att få till laguppställningen inför varje match.
Trots detta kom man tvåa i grundspelet där man förlorade mot Habo, vann mot Oslo och vann stort mot Oslo-2 (25-4, 25-7)

I semin mötte man återigen Oslo men denna gången tog Norgelaget första set med 25-23, killarna tog dock nya tag och vann de nästa två med 25-17 och 15-9 och var klara för final!
Även finalen mot Habo blev en rysare i den fullsatta Mimershallen, Sollentuna tog första med 25-23, Habo kontrade och tog andra med 21-25 men Sollentuna under Gotländsk ledning tog sista set med 15-12 och bärgade hem guldet!

Coach Magnus hälsar: Tack för en rolig helg, det var extra kul att vi vann:)

 

Fullständiga resultat https://www.profixio.com/matches/trekungaslaget-2018

Hoppas vi ses i Kungälv nästa år igen!