AKTUELLT

Sommarläger i augusti

admin

Innan skolorna börjar efter sommaren ordnar SVK inomhusläger. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat en tid är du välkommen att anmäla dig!

Dubbelhelg med storsteg mot Grand Prix

    Foto: Emma Trepte

Grand Prix står för dörren när både SVK:s herrar och damer kliver in i en dubbelhelg. Herrarn tar sig an Habo och Örkelljunga medan damerna möter Gislaved och Svedala. För herrarnas del är det dubbla vinster som krävs om man ska ha en chans att bli ett av dom fyra lagen som kvalificerar sig till Grand Prix-spel. Lagkapten Staffan Blomgren menar att lördagens match mot Habo är extremt viktigt.

– Habo har, precis som vi, börjat säsongen med svårighet och kommer säkerligen att vilja vända trenden, kommenterar Staffan Blomgren. För vår del gäller det att hålla bättre servtryck än de senaste matcherna, och hitta tillbaka till effektivare anfall.
Lagets tränare Lauri Hakala instämmer i att hans lag står för en svår uppgift och en tuff helg.
– Jag kan inte stressa nog hur mycket bättre Elitserien är denna säsong i jämförelse med förra, säger Lauri Hakala. Habo är ett väldigt komplett lag som kan ställa upp sin trupp på ett flertal olika sätt vilket gör dom svårscoutade. Örkelljunga har å andra sidan ett antal av Elitseriens största namn i sitt lag och har en riktigt hög toppnivå.

För Sollentuna volleydamers del är det främst lördagens Gislavedsmatch där pressen är hög. Gislaved ligger fyra poäng och två placeringar före Sollentuna i tabellen men har även en match mer spelad. De båda lagen har gjort samma resultat när de mött samma lag men en stor skillnad är att Sollentuna tappat tre poäng mot topplaget Hylte/Halmstad vilka Gislaved ännu inte mött. Det stora stjärnan i Gislaveds lag är amerikanskan Ashlyn MacGregor. Den långa och starka centern är lagets bästa blockare, anfallare och totala poängplockare. Bland Sollentunatjejerna är det Viktorna Nordström som leder poängskörden och Matilda Altin som håller Elitseriens blockligas tredjeplats.

Plats: Arena Satelliten
Lördag
Damer: 14:30 vs. Gislaved
Herrar: 17:00 vs. Habo

Söndag
Damer: 14:30 vs. Svedala
Herrar: 17:00 vs. Örkelljunga

Alla matcher sänds live på SVK:s YouTube-kanal!