AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Poängskörd avslutar helgen

Foto: Emma Trepte

Helgen började tungt för Sollentuna Volleys med slutade på bästa möjliga sätt. En vinst och en förlust för både damer och herrar samt tre respektive fyra inkasserade poäng.

– Idag spelade vi stundtals på den nivå som vi faktiskt kan och då är vi ett stag bättre än bottenlagen, säger högerspiker Viktoria Nordström efter 3-1-vinsten mot Svedala.
Viktoria Nordström ledde laget i anfall och blev matchens bästa poängplockare. Matchens lirare i både helgens dammatcher var dock den 18-årige grekiskan Christina Adamopoulou, som trots sin ringa ålder axlar rollen som en av lagets ledare.
– I Grekland är idrotten betydligt mer individualistisk, här spelar vi som ett lag och för varandra, säger Christina Adamopoulou. Jag får stöd från mina medspelare varje träning och varje match, vare sig jag är på plan eller på bänken.

Lördagens förlust mot Gislaved innebär att SVK:s damer nu är ute ur Grand Prix-striden. Att man tar en trepoängare mot Svedala gör dock att man kan följa med topplagen och lägga botten bakom sig. Fem lag ligger nu inom fyra poängs skillnad i tabellen med åtta omgångar spelade.
– När vi sliter och kämpar på varje boll spelar vi toppvolleyboll, menar Christina Adamopoulou. Om jag startar eller inte spelar egentligen ingen större roll för min del, jag vill se mitt lag vinna och kommer göra allt jag kan för att det ska hända. Att man sedan kan komma in och bli matchvinnare är bara en bonus.

Även för Sollentunas volleybollherrar blev det full poäng och vinst mot Örkelljunga under söndagskvällen. På lördagen tar man ett poäng mot Habo men lyckas inte hålla hela vägen i femte set.
– Gårdagens förlust satt bittert igårkväll men idag kommer vi in med revanschlust och det klaffar helt enkelt, kommenterar lagets kapten Staffan Blomgren.
Lagkaptenen som i vanliga fall får leda sitt gäng i de flesta momenten och vara mannen bakom mycket av lagets framgång prisar sina medspelare för deras insats. Staffan Blomgren hyllar laginsatsen och pekar på vikten av att alla spelar gör sin del av arbetet. Passare Joonas Huhtakangas och libero Lucas Nordström får beröm av sin kapten och även lillebror Peter Blomgren, som stod för en enastående insats och tog hem pris som bästa spelare.
– Det här är nog min bästa match någonsin, säger en upprymd Peter Blomgren efter matchen mot Örkelljunga. Idag klaffade spelet för mig och jag har börjat hitta hem på högerkanten. Idag gör vi en laginsats utöver det vanliga och kan vi behålla denna kämpaglöd så ser framtiden ljus ut.

Båda matcherna finns att se på SVK:s Youtube-kanal!

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!