AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två gånger Linköping

Peter Blomgren anfaller högt medan övriga SVK:are täcker upp. Foto: Emma Trepte

Efter två raka trepoängare och fyra matcher i rad med poängskörd förbereder sig Sollentuna Volleys herrar för revanschmatch mot Linköping. Även SVK Dam gästas av Linköpingslaget. Damerna vann lagens första drabbning men finner sig ändå en placering efter i tabellen.

– Linköping är ett hårt kämpande lag som har visat sina kvaliteter mot samtliga lag i Elitserien och är dom enda som tagit poäng mot regerande mästarna Engelholm, säger damtränare Niclas Bagelius om motståndet. Vi måste spela på vår absoluta topp om vi vill ha möjligheten att vinna.
Sollentunadamerna kliver in i på Arena Satelliten med förra helgens 3-2-vinst mot Lindesberg i bagaget, där man lyckades vända ett 1-2-underläge. Toppar och dalar har varit säsongens trend för SVK Dam då man nu vunnit två matcher trots poängtapp. Elitserien kliver nu in i grundseriens andra skede och där målet att bli ett av toppfemlagen som går till fortsättningsserien kräver att man lyckas hålla topprestation över tid. Serve- och blockspelet är dom två faktorer som talar för en Sollentunavinst imorgon. Centerspelarna Matilda Altin och Anita Nolsjö ligger i toppen av blockligan samtidigt som Julia Kenel och kapten Madelene Green är Elitseriens första respektive tredje effektivaste servare.

Linköpings herrlag har länge varit ett av de bästa i landet med poängplockaren Martin Larsson på högerkanten, som av klubbens hemmaspeaker fått namnet “Spiking king”, som fixstjärna.
– Vi kommer ha extra bevakning på Martin “Spiking king” Larsson som drar ett stort lass från sin högerkant, menar lagkapten Staffan Blomgren. Men LVC har starka anfallare på alla positioner av nätet, med många nuvarande och tidigare landslagsspelare i truppen, och bygger sitt spel på starkt block och sideout.
Staffan Blomgren pekar återigen på den egna serven som ett viktigt vapen för framgång. Kan man sätta press på Linköpings servemottagning får dom svårt att spela sitt snabba och fysiska anfallsspel vilket öppnar upp möjligheterna för SVK-försvaret.
– LVC kommer senast från en bortaförlust mot ÖVK (som SVK besegrade för två veckor sen) vilket visar att det finns goda chanser för poäng även om dom kommer hit som favoriter, avslutar Solletuna VK:s lagkapten.

Plats: Arena Satelliten
När: Lördag 24 november
Damer: 14:30 vs. Linköping
Herrar: 17:00 vs. Linköping

Alla matcher sänds live på SVK:s YouTube-kanal!

Mer info om Elitserien hittar du här!