AKTUELLT

Sommarläger i augusti

admin

Innan skolorna börjar efter sommaren ordnar SVK inomhusläger. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat en tid är du välkommen att anmäla dig!

Äntligen x2

På söndagen släppte det så för både Herrar-B i Division 1 Norra och Damer-C i Division 2 Östra, båda lagen tog hem sina första vinster för säsongen efter två täta femsetare i Helenelundshallen.

Herrar-B gör sin första säsong i division 1 och har hittills under hösten kämpat med att få till det sista trots många jämna set.

Första set mot Teknikum blev tufft, motståndarna hade ledningen i princip hela setet även om man var lika vid 13-13 men sedan drog gästerna sakta ifrån.
I andra set började hemmalaget starkt och ledde 15-13 innan gästerna jobbade i kapp och förbi till 20-22 men SVKs killar lyckades repa nya krafter och tog hem setet med 25-23.

Tredje set vill vi helst glömma, 13-25, och gå vidare till fjärde som trots att Teknikum ledde första halvan gick till hemmalaget efter tidvis mycket bra spel.

I skiljesetet fortsatte killarna att spela fint och hade en fyrapoängsledning vid sidbytet. Gästerna från Uppsala knaprade in och vid 13-13 tog hemmalaget time-out, de 30 sekunderna utnyttjades väl och Sollentunas unga B-lag kunde sätta de två följande bollarna och tog setet med 15-13 och sin första division 1 vinst!


Resultat: Sollentuna B – Teknikum 3 – 2 (19-25, 25-23, 13-25, 25-22, 15-13)

 

Damer-C är en relativt ny konstellation av spelare och tjejerna har inte riktigt spelat ihop sig ännu, inför söndagens match hade man bara spelat tre matcher i division 2 östra. Man lyckades vinna ett svajigt första set och hade 20-20 i andra när Täby ryckte ifrån och tog hem setet med 20-25. Gästerna kontrollerade sedan tredje set länge men hemmalaget kom ikapp vid 20-20 och hade två setbollar innan Täby vände och vann med 25-27.
Tjejerna repade dock mod och gick ut och tog tag i fjärde set som man ledde till största delen men gästerna gav sig inte men efter en time-out vid 20-20 lyckade SVK-tjejerna ta hem setet med 25-21 och man visste att man tagit sin första divisionspoäng. De var dock nu ute efter segern och gav inte Täby någon chans i skiljesetet som man vann med 15-7 och därmed matchen med 3-2!

Coach Fredrik kommenterar: – Härliga underbara 3-2! Idag ville vi mer och kunde omsätta det i spelet på plan. Vi anföll mer än Täby och dessutom med eftertanke och variation. Detta har vi jobbat på och kommer jobba vidare med. Vi lyckades hålla högre press i servespelet än våra motståndare och fick utdelning när det behövdes. Täby ska ha cred för sitt försvarsspel, enda moment vi ligger efter dem hela matchen igenom. De försvarar faktiskt sönder oss i 2 set. Vi höjer dock nivån på vår egen defence jämfört med tidigare matcher och tillsammans med redan nämnda plus blir det till en härlig lagseger.


Resultat: Sollentuna C – Täby Volley 3 – 2 (25-22, 20-25, 25-27, 25-21, 15-7)