AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Gammal är äldst

Division 2 Mellersta Östra är en serie av kontraster. En av dessa kunde beskådas av de sju (!) tappra åskådare som vallfärdat från Sollentuna till Kanalhallen för mötet mellan Stjärnfall och Sollentuna Damer D i lördags. En kamp mellan seriens mest erfarna spelare på ena sidan nätet – och seriens i särklass minst erfarna spelare på den andra.

Stjärnfall tog snabbt kommandot och ledde setet från start fram till setseger 25-17. Andra set var jämnare och ledningen pendlade fram och tillbaka. Erfarenheten av jämna set i den syrefattiga Kanalhallen tog dock till slut ut sin rätt och Stjärnfall lyckades även bärga set nummer två med 25-22. Efter några väl valda förstärkningsord från coacherna i setpausen trillade polletten ner hos Sollentunas unga damer och med förnyad mod och nyvunnen energi stormade Sollentuna fram och vinner tredje set med 25-11. Fjärde set blir en sällan skådad rysare och nu börjar även matchens längd påverka båda lagen. Fotarbetet för tankarna mer till en sista rond i en titelmatch i tungviktsboxning än till de lätta steg som normalt karaktäriserar ”det svettiga gymnastiksalarnas schack”, och kraftansträngningarna ackompanjeras allt mer frekvent av ljudet från tung andning.

Vid det här laget har också i princip samtliga Sollentunas spelare testats på minst två olika positioner och publiken tror nog att alla tänkbara och otänkbara varianter är uttömda. Då förbisåg de dock möjligheten att vid underläge 9-12 byta in lagets kortaste spelare (159 cm) som center fram! Efter tre raka Sollentuna-poäng kan fortfarande varken publiken eller spelarna bestämma sig för om coacherna är genier eller helt tappat fattningen. Inspirerade av Sollentuna djärva satsning gör Stjärnfall flera byten utan motsvarande effekt och Sollentuna kämpar till sig en ledning 19-17.

Avslutningen av setet blir ohälsosamt spännande. Ledningen går fram och tillbaka, och nu är det ren och skär överlevnadsinstinkt som driver spelarna. Sollentunas mål att hålla matchen vid liv genom att få till ett femte set står i bjärt kontrast med Stjärnfalls önskan att hålla sig själva vid liv genom att stänga matchen i fjärde. Stjärnfall har matchboll vid 24-23, Sollentuna har setboll vid 24-25, Stjärnfall har matchboll igen vid 26-25 och Sollentuna har återigen setboll vid 27-28. I denna Davids kamp mot Goliat står dock Goliat till slut som segrare. Stjärnfall vinner fjärde set med 31-29 och matchen med 3-1 i set – och bevisar ännu en gång att gammal är äldst.

Vi tackar spelarna i Stjärnfall för en härlig kamp i årets längsta match (1h 42 min) och ser fram emot returmötet den 26 januari 2019. Matchen spelas i Nya Rotebrohallen med start 14.30. Gratis inträde!

Sollentuna vinner bollräkningen men förlorar matchen!