AKTUELLT

Sommarläger i augusti

admin

Innan skolorna börjar efter sommaren ordnar SVK inomhusläger. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat en tid är du välkommen att anmäla dig!

Fyra matcher i Elitserien på en helg

Matilda Altin representerar Elitseriens “Bästa laget” och ligger trea i blockligan. Foto: Emma Trepte

En tung volleybollhelg väntar för Sollentuna VK:s elitlag. Det är dubbelmöten i Elitserien, vilket betyder två matcher vardera för dam- respektive herrlaget. Damerna ställs mot serieledarna Engelholm samt Svedala, som ligger två placeringar bakom SVK, medan herraran tar sig an treorna Falkenberg och fyrorna Örkelljunga.

SVK Herr har slagit både Falkenberg och Örkelljunga på hemmaplan, i årets hittills kanske bästa matcher. Staffan Blomgren varnar dock för lagens styrka på hemmaplan.
– Man ska inte luras av den unga truppen som Falkenberg har, menar lagkaptenen. Dom är ett av de mest bollsäkra lagen i serien och har starka anfallsutvägar överallt. Framgångsfaktor här blir att spela snålt och tvinga Falkenberg att göra egna misstag.
Falkenberg och Örkelljunga har nyligen spelat en tight femsetare sinsemellan. Mycket talar för en tuff helg för Sollentunaherrarna med jämna och spännande matcher.
– Mot Örkelljunga ligger fokus på deras tuffa hoppserve och vår mottagning blir därför extra viktig, avslutar Staffan Blomgren.

Engelholm blir första utmaningen för SVK:s damer. Dom regerande svenska mästarna har ännu inte förlorat någon match men Sollentunadamerna lyckades pressa dom rejält i Arena Satelliten och ta ett set. Söndagens match ser på papperet betydligt enklare ut. Svedala har endast två vinster med sig i bagaget, båda mot jumbolagen Lund och Degerfors. Sollentuna står på plus minus noll med fem vinster och fem förluster, likt fem andra lag i serien. SVK Dam ser till Matilda Altin för att leda dom på resan. Centerstjärnan ligger på tredjeplats i blockligan och står med i Elitseriens “Bästa laget”.

Damer:
15:00 på lördag mot Engelholm – livesändning
16:00 på söndag mot Svedala – livesändning

Herrar:
15:00 på lördag mot Falkenberg – livesändning
16:00 på lördag mot Örkelljunga – livesändning

Mer info om Elitserien hittar du här!