AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Lauri Hakala: “vi ger aldrig upp”

SVK Herr jublar Foto: Emma Trepte

– Vår största styrka ligger i att vi är ett lag som aldrig kapitulerar. Om man ska lyckas slå oss ska man vara redo att kämpa hårt för det. 
Med enkla ord sammanfattar tränare Lauri Hakala SVK Herrs toppvinst.

Efter gårdagens 3-1-förlust (setsiffror: 17-25, 25-21, 25-21, 25-18) mot Falkenberg behövde Sollentuna Volleyherrar ladda om. Eftermiddagens match mot Örkelljunga skulle kräva all den sista energin spelarna hade kvar.
-Vi förlorar en tung match igår och förlorar ett riktigt tufft set idag men ändå deppar vi inte ihop eller lägger oss platt, säger Lauri Hakala efter matchen. Vår största styrka är att vi inte ger oss och det är starkt av killarna att kunna ta hem en så pass tajt femsetare på bortaplan med föregående dags match kvar i kroppen. En eloge till dom!
Matchen mot Örkelljunga blir kanske säsongens längsta och det tog hela 2 timmar och 30 minuter innan Sollentuna VK:s Jakob Molin kunde blocka in matchbollen. 2-3 (setsiffror: 25-19, 22-25, 33-31, 21-25, 18-20) blev slutresultatet och två viktiga poäng till SVK.

Även Sollentuna VK Dam kunde avsluta helgen med en vinst. Igår kunde man inte ro på serieledarna Engelholm, matchen slutade 3-0 (setsiffror: 25-11, 25-18, 25-19), och det verkar vara en bit kvar tills man kan konkurrera om förstaplatsen. I dagens match mot Svedala visar Sollentunadamerna dock att det är mot toppen man är på väg och att bottenlagen inte har någonting alls att sätta emot en. En avslappnad 0-3-vinst (setsiffror: 23-25, 17-25, 23-25) och stabilt spel innebar tre poäng från söderresan. Matchens bästa poängplockare Viktoria Nordström säger följande:
– Vår servemottagning var betydligt bättre idag. Det leder till att vi kan fördela passen på alla positioner, skapa hål i deras block och kan avgöra anfallen. Ett stort plus idag är att vi lyckades hitta glädjen till spelet. Vi spelar verkligen tillsammans som ett lag och det är då vi är som bäst.

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!