AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

“Vi är vår egen fiende”

Lagkapten Madelene Green laddar för spike. Foto: Emma Trepte

Sollentuna volleys damer klättrade i Elitseriens tabell efter söndagens 0-3-vinst mot Svedala. Nu ligger man två poäng bakom Linköping på femteplatsen och fyra poäng bakom fyran Gislaved. På lördag jagar man ytterligare trepoängare då jumbon Degerfors kommer på besök i Arena Satelliten.

SVK:s lagkapten Madelene Green är fostrad i Degerfors och menar att Värmlandsklubbens bristande framgångar inte betyder tre givna poäng till Sollentuna.
– Degerfors är ett lag man inte får underskatt och vi måste vara på våra tår denna matchen, kommenterar Madelene Green. Med en vinst mot Svedala i väskan tror jag att vi kommer att spela med glädje samt med hornen ut och visa vilka som äger Arena Satelliten.

Inte heller Sollentuna VK:s tränare vill ta ut något i förskott och höjer ett varnande finger för Dagerfors nyförvärv Amanda Louise Sifferlen som gjort mer än 33% av lagets alla anfallspoäng, trots att hon missade säsongens första matcher.
– Visserligen slog vi dom borta men dom har fått spelarförstärkning och situationen har förändrats, säger Niclas Bagelius. De är bollsäkra och tar varje chans att göra det svårt för motståndaren.
Niclas Bagelius lyfter dock även SVK:s egna framsteg.
– Kan vårt sideout-spel, när motståndaren servar, fortsätta att utvecklas, då blir vi farliga. Vi är vår egen fiende, hittar vi harmoni och glädje har vi stora chanser att segra, avlutar Sollentunatränaren.

Plats: Arena Satelliten
När: Lördag 8:e december
Sollentuna VK Dam mot Degerfors

Alla matcher sänds live på SVK:s YouTube-kanal!

Mer info om Elitserien hittar du här!