Halvårsrapport för Damer D

När andra sliter med att få ihop sina årsbokslut summerar Damer D endast första delen av sin debutsäsong som divisionslag. Åtta matcher spelade – åtta returer väntar efter Filipin och raketer. Med mängder av nya intryck, tårar av både glädje och förtvivlan – varvat med rotationsfel, stukade leder, servess och fyra vunna poäng tar vi nu en lite längre time-out för att med förnyade krafter möta höstens motståndare i vårens returmatcher. En häftig resa har vi gjort – en häftig resa återstår. Men först lite välförtjänt julledighet.

Action i Satelliten

Maratonmöte mot Nyköping
Söndagen den 16 december, Hundens år, mönstrade vi tio förväntansfulla unga talanger mot Nyköping, det enda lag i serien som dittills stod utan seger. Och efter att Sollentuna spelat hem första set med klara 25-15 började även en viss förhoppning sprida sig bland de närmast sörjande supportrarna som offrat julklappshopping för att i ett kylskåpskallt Satelliten följa matchen live. Då reser sig plötsligt Nyköpings 6 (!) tillresta antagonister och hastigt, men mindre lustigt, är det kvitterat efter setförlust 14-25. Tredje set blir jämnare men Sollentuna kopplar ånyo greppet om tillställningen och gör ett ryck vid 16-16 och har setboll vid 24-16, och 24-17, och 24-18, och 24-19, och 24-20, och 24-21, och 24-22… Till slut går dock bollen över nät och stannar på motståndarens planhalva – och set numero tre går till Sollentuna 25-22.

Vatten, sidbyte och nya tag – nu var vi på gång. Och fjärde set började bra, kanske för bra. En tidig ledning 6-1 blir 9-3 innan Nyköping tar time-out och lägger upp nya strategier för att nöta ner den unga Sollentuna-mobben. 12-5 blir 14-8 innan matchens nu påtagliga längd börjar tära på de unga damerna från den norra Stockholmsförorten, samtidigt som den Nyköpingska strategiförändringen börjar ge resultat. En kort stund senare står det 15-15 och Sollentunas anfallsspel är obefintligt. Nyköping gör ett ryck och går upp i en påtaglig ledning och när vi tittar upp på resultattavlan kan vi läsa 17-21. Vi kämpar oss tillbaka men när domaren plötsligt hittar ett dubbelslag vid 26-26 är det som att allt syre i hallen tar slut. Setförlusten skrivs till 26-28. Sista set orkar vi inte längre. 113 minuter och 204 poäng efter att domaren blåste igång matchen slutar sista set med 9-15, vilket innebär att Nyköping tar sin första seger för säsongen efter en match som visade sig bli lika lång som en hel Stockholm Volley Cup. Ännu en ny och nyttig erfarenhet.

Poängen går otvivelaktigt till motståndaren

Volleyboll är en lagsport och vi vinner och förlorar som ett lag där allas insats är viktiga delar i vår helhet. Det är vår filosofi och något vi återkommer till både i uppgång och fall. Men denna gång finns ändå anledning att lyfta fram en spelare lite extra. Att som 15-åring ensam orka passa en divisionsmatch som pågår i närmare två timmar är en stor bedrift. Matchens lirare och en stor anledning till att vi trots allt lyckades bärga ytterligare en poäng denna dag var utan tvekan vår passare, Ella Ängelid.