Sollentuna är bäst i Stockholm igen

SVK Herr jublar. Foto: Emma Trepte

Ett revanschsuget SVK Herr klev ut på planen för att ta tillbaka titeln som Stockholms bästa volleybollag. Södertälje kunde slå SVK i Arena Satelliten med minst möjliga marginal i höstas men nu var fokus på topp hos Sollentunaherrarna och man kunde ta hem tre välbehövliga poäng. Sollentuna Volleys herrar lägger nu botten av tabellen bakom sig och etablerar sig som ett mittenlag.

Södertelge VBK – Sollentuna VK: 1-3 (25-17, 18-25, 19-25, 23-25)
– Det blev en väldigt svajig inledning av matchen, kommenterar lagkapten Staffan Blomgren efter matchen. Trots förlust i första set lyckas vi fokusera om och hitta det egna spelet vilket ger oss vinsten i slutet.
SVK visade prov på en bred font i matchen. Alla fem startande anfallsspelare kommer upp i dubbelsiffrigt i poängstatistiken och passare Joonas Huhtakangas har många utvägar i sitt passningsspel, något som var till Sollentunas fördel då Södertäljes spel var mycket mer ensidigt. Men Staffan Blomgren berömmer ändå rivalerna.
– Södertälje gör i mångt och mycket en bra match och det som gör att vi drar det längsta strået är nog lite bättre fokus mot slutet av seten. De tre sista seten börjar alla jämnt, ställningen följs åt länge men sedan lyckas vi dra ifrån på slutet. Vi hade bra fokus vilket gjorde skillnaden, avslutar Staffan Blomgren.

Örebro VBS – Sollentuna VK: 3-0 (25-18, 25-22, 25-16)
För Sollentuna VK:s damer blev det en bittrare eftermiddag. Damtränare Niclas Bagelius menar att hans lag har en bit kvar innan man kan mäta sig med ett lag som Örebro.
– Idag mötte vi ett bättre lag. Örebro är en stor motståndare som kräver precision för att slås. Vi lyckades inte riktigt nå den nivå på spel vi hade innan jul, dit behöver vi komma tillbaka.

SVK:s grekiska vänsterspiker Christina Adamopoulou ledde laget i anfall och blev poängbäst i matchen. Hon belönades även med priset som bästa spelare i SVK.
– Trots bra förberedelser spelar vi ett nervöst och stressat spel med många misstag som vi normalt inte gör, säger Christina Adamopoulou. Örebro är ett topplag och man tillåts inga enkla misstag. Det är en bitter förlust men nu gäller det att vi kan ladda om och förbereda oss på årets första hemmamatch då vi tar oss ann Lindesberg i Arena Satelliten den 26 januari.

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!