Dubbla guld på UGP!

 Sollentunas tjejer & killar åkte i lördags morse mot Uppsala och Ungdomens Grand Prix, UGP, båda med ett visst favorittryck över sig efter U-SM gulden i våras. Dock är U-GP en annorlunda turnering där det inte finns några lätta matcher där man kan spela ihop sig och eftersom lagen bestod av spelare från SVK-B, C och D (där fler går på NIU i Solna) samt våra RIG elever hade det varit skönt med en mjukstart men det var 6 bra lag som ställde upp i turneringen.

SVK tjejer: Sollentunas tjejer kom laddade till årets turnering och hade höga mål. I gruppspelet började man i full fart mot Ljungby och vann av farten 1a set med 25-11. Sen kom det lite nerver och matchen togs till ett 3e set som tjejerna tog hem. Därefter blev det en tight match mot Lindesberg där man tog första set men andra blev ett riktigt drama som Linde tog med 31-29. Sollet samlade ihop sig igen och vann 3e med 15-8. Därmed var gruppsegern klar!

I semifinalen mötte man fjolårets segrare Engelholm och efter ett starkt 1a set till Sollentuna så det blev det åter ett tight andra set som Engelholm tog med 29-27. Efter det så bestämde sig laget att man helt enkelt skulle till finalen och spelade stor volleyboll och tog hem 3e set.

Final! Efter en lång lördag så fick man tid att samla sig till finalen på söndagen. Där visade man upp hela sitt register och spelade verkligen ut och hade stundtals bländande spel på alla fronter och Lidingö kunde denna dag inte svara emot Sollentunas tryck. Den stora publiken njöt och hade fullt upp med att samtidigt heja på killarna som spelade den andra finalen i samma hall. Efter en jämn början så drog Sollentuna ifrån, tog hem 1a set och ökade sedan ännu mer i andra set som skrevs till 25-14. Guld!

Tjejernas guldlag: Andrea Stolt, Sarah Arvidsson, Nina Lupin, Maria Åkerström, Paulina Lindberg, Sofia Österdahl, Tara Daham, Linn Karlsson, Rebecca Stolt, Nora Lundmark, Charlotte Harris, Anna Vestling, Amanda Holmberg, Emma Laurin, Wera Tunebro, Laura Bergman, Ulli Blomgren

SVK killar: Tyvärr var några spelare fortfarande under rehab och även om laget på pappret hade 3 bra passare kunde bara en av dem spela och då endast en match per dag, andra spelare hade liknande begränsningar. Då visar truppen sin styrka och bredd, man kör lite med två-passarsystem och spelar runt på alla spelare och vinner båda gruppspelsmatcherna med 2-0 (25-18, 25-20 mot Södertelge och 25-21, 25-20 mot Ystad).

På kvällen blev det så semi mot Lund som gick ut hårt och länge låg några bollar före i första set men Sollentuna killarna var kyliga och tog hem setet med 25-23. Andra set följde samma mönster men vid underläge 13-15 där man efter ett snyggt centeranfall hade en fin serveserie med ytterligare 9 raka poäng (som säkert räddade hjärtat på många i SVKs supporterskara) innan Lund lyckades bryta, men SVK tog tillbaka och satte sedan matchbollen 25-16, klara för final!

På söndagen var det så dags för final mot Habo, som spelades parallellt med flickornas final mellan Sollentuna och Lidingö, men de var i alla fall i samma hall.

Det blev, som det ofta blir när dessa killar möts, en mycket tät, spännande och underhållande match, volleyboll på hög nivå! Även elitdomaren som dömde uttryckte efter matchen sin beundran. Båda lagen spelade fantastiskt men Sollentuna knep första set med 27-25. Vid 13-13 i andra ryckte sedan Sollentuna lite och fick en fyrapoängsledning, det böljade fram och tillbaka men sedan började Habo knappa in och så var det 20 lika. Lagen började nu visa lite nervositet och det blev några missar var fram till 22-22. Kanske var Sollentuna stärkta av att ha ett set i ryggen men i alla fall så tog man de tre följande bollarna och andra set med 25-22 och därmed säkrat SVKs andra guld för dagen!

Killarnas guldlag: Massimiliano Teobaldi, Johan Nilsson, Kai Wendler, Oskar Teverus, Albin Gustafsson, Calle Pettersson, Kalle Blomstedt, Max Kaufmann, Pontus Fredstam, Matthias Kaufmann, Anton Wessberg, Markus Ohlsson, Fredrik Ekholm, Anton Blohm och Gustav Molin

Veteran SM: Utöver U-GP så spelades även veteran SM där Sollentuna Retro damer gjorde en stark insats och slog fjolårsmästarna Vallentuna Vets in en fin och tight final med 2-0 (26-24, 25-23). På herrsidan var Sollentuna Draget med i klassen H35+ men lyckades inte med samma bedrift som övriga Sollentuna lag denna helg men visade, som alltid, stort hjärta och bjöd på stor underhållning!

Fullständinga resultat:

Tjejer: https://www.profixio.com/matches/ungdomens-gp-2019/k/kl/1092332-ugp-f-flickor-2001

Killar: https://www.profixio.com/matches/ungdomens-gp-2019/k/kl/1092333-ugp-p-pojkar-2001?sp=se

Veteran SM damer: https://www.profixio.com/matches/volleybollens-veteran-sm-2019/k/kl/1092325-d35-damer-f%C3%B6dda-1982-och-tidigare

Veteran SM herrar 35+: https://www.profixio.com/matches/volleybollens-veteran-sm-2019/k/kl/1092327-h35-herrar-f%C3%B6dda-1982-eller-tidigare