Kamp om femteplatserna

Lagkapten Staffan Blomgren ligger i toppen av Elitseriens poängliga. Foto: Emma Trepte

Med endast tre matcher kvar innan första slutspelsfasen tar vid är det kniven mot strupen för Sollentuna VK:s elitlag. Elitserien ska delas in i två skikt, dom fem topplagen i ett och övriga i det andra. Både dam- och herrlaget ligger inför helgen på sjätteplats i sina respektive tabeller. För damlaget är en vinst ett måste för att kunna nå topp-5 och för herrarna skulle en vinst göra att man blir mindre beroende av andra lags resultat.

Det är i hemmaborgen Arena Satelliten imorgon, lördag, som det hela går av stapeln. Sollentunas volleydamer drabbar samman med Lindesberg, just det laget som innehar femteplatsen. Lindesberg ligger för närvarande på 29 poäng och SVK på 25. En vinst för Sollentunadamerna skulle innebära att man reducerar avståndet till Lindesberg. Nästkommande helg är det Gislaved som står för motståndet, som även dom står på 29 poäng fast med en mer vunnen match än Lindesberg. Man spelar den helgen även en match mot RIG Falköping. För att damlaget ska nå en plats i topp-5 krävs det i praktiken att man vinner sina tre återstående matcher samt Lindesberg och Gislaved inte lyckas besegra något av lagen i topp-3.

För SVK Herrs del är det femteplatslaget Lund som behöver passeras. Lagen i topp-4 har ett för stort försprång för SVK men chanserna att gå om Lund är goda om man kan hålla den nivå lagkapten Staffan Blomgren förväntar sig.
– Vi kan givetvis inte underskatta motståndet, som har tagit några överraskningsvinster under hösten, men håller vi nivån vi gjorde sist mot Södertälje har vi goda chanser att plocka poäng, säger han.

Morgondagens match ska sluta i tre poäng för Sollentunaherrarnas del menar Staffan Blomgren. Motståndarna Vingåker ligger dock endast en poäng efter i tabellen, i ett mittskikte där striden om femteplatsen är jämn.
– Vingåker är ett lag som genomgått stora förändringar jämfört med förra året. Tunga anfallare på kanterna i Andzej Savostenok, Albin Eriksson och Tomasz Mroz drar ett stort lass och är några att hålla ett extra öga på. Men vi lyckades vinna det första mötet i Vingåker och har spelat bra sedan juluppehållet. Vi går in i matchen med gott självförtroende, avslutar lagkaptenen.

När: Lördag 26 januari
Var: Arena Satelliten

14:30 – SVK Dam mot Lindesberg
17:00 – SVK Herr mot Vingåker

Alla matcher sänds live på SVK:s YouTube-kanal!

Mer info om Elitserien hittar du här!