Ett steg närmare toppen

SVK Herr jublar. Foto: Emma Trepte

Sollentuna volleys damlag kunde inte rubba Lindesberg utan fick se sig besegrade i tre raka set. För SVK:s herrar blev det en roligare helg. En stabil 3-0-vinst mot Vingåker innebär att femteplatsen och toppslutspelet är helt i Sollentunaherrarnas egna händer.

 

SVK Dam – Lindesberg (21-25, 18-25, 26-28)

Lindesberg hade bra press i serven matchen igenom och kunde pressa Sollentunas servemottagning. Lindesbergs amerikanska stjärnspelare Hannah Troutman gjorde själv 6 serveess och tog totalt 23 poäng för sitt lag, nästan ett helt set. Damlaget är nu tvungna att vinna nästa helgs två matcher, dom sista innan slutspelet, för att kunna ta sig in i top 5. Två trepoängare säkrar dock inte en plats i det övre slutspelet utan man är även beroende av andra lags resultat.

SVK Herr – Vingåker (25-14, 25-16, 26-24)

– Vi spelar den mest koncentrerade matchen på säsongen, säger tränare Lauri Hakala efter vinsten. Vi spelar på hög nivå utan dippar i de två första seten och vinner övertygande. I det tredje setet tappar vi lite i servetrycket och hamnar i ett underläge med 21-24. Vi skärper till oss och tar hem setet 26-24. Tidigare har vi haft en tendens att förlora jämna setslut men de senaste matcherna har vi lyckats vända den trenden.

– Vi har utvecklat vårt spel på högerkanten där båda bröderna Peter och Staffan Blomgren nu är farliga anfallare, både i fram och bakplan, fortsätter tränaren. Detta gör det svårare för motståndarnas block och vi får lättare att ta poäng med varierat spel.
Lauri Hakala ger även en eloge till vänsterspiker Carl Ljung som gör sin första hela match som spiker på länge då ordinarie starter Jakob Molin saknades.
– Spelare som Calle som alltid kommer in och gör stabila insatser när det behövs är ovärderliga, avslutar en nöjd Sollentunatränare.

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!