Killar och tjejer vidare till JSM

Både Sollentunas tjejer och killar är klara till JSM slutspel i Södertälje 18-19 maj efter söndagens kval i östra poolen som hölls i Nya och gamla Rotebrohallen.

Årets JSM är för spelare födda -00 eller yngre och på damsidan ställde 4 lag upp om kampen om de tre platserna till JSM. Slutspelet. Man spelade i en rak serie och Sollentunas tjejer besegrade planenligt Uppsala och Västerås innan det blev dags för de två stora favoriterna, Sollentuna och Lidingö, att mötas.  Båda lagen var redan vidare till JSM men ranking, ära och medaljer stod på spel och publiken bjöds på en spännande match, Lidingö tog första med 27-25 medan SVK kontrade och tog andra med 26-24. I skiljesetet drog Lidingö, med en seniorlandslagsspelare i spetsen, längsta strået och vann med 15-10.
Dock en fin andraplats och silvermedaljer.

Laget leddes av elitdamernas tränare Matthias Kaufmann

  1. Lidingö
  2. Sollentuna
  3. Västerås

Fullständiga resultat

 

På herrsidan var roligt nog hela nio lag anmälda och man spelade i 3 grupper för att göra upp om de 4 platserna till JSM.

SVK killarna led av några bortfall pga sjukdom och annat men blandade runt lite i laget och tog sig snabbt igenom Västerås som såg lite skärrade ut av att ha en seniorlandslagsspelare på andra sidan nätet. Andra matchen var mot Uppsala som överraskade många med en stark trupp. Första set gick ändå till hemmalaget (25-19) men i andra set stretade Uppsala emot och först när blädderblocket var slut lyckades man avgöra (31-29 ) och SVK gick direkt till semi och således redan JSM klara.

Både i semin mot Lidingö och finalen mot Vingåker lyfte man sig och sitt spel och även om man slappnade av lite förtidigt i slutet av seten, och lät motståndarna komma lite närmare, vann man båda matcherna med 2-0, ännu en turnering utan setförlust.

Laget leddes av elitherrarnas coach Lauri Hakala och B-lagets tränare Massimiliano Teobaldi.

  1. Sollentuna
  2. Vingåker
  3. Södertelge
  4. Lidingö

Fullständiga resultat