AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Elitseriens grundserie är avslutad

Sollentuna VK Dam går från klarhet till klarhet in i fortsättningsserien. Foto: Emma Trepte

Efter en tuff helg med rafflande avgöranden går Elitserien in i sin fortsättningsserie. SVK Dam går från klarhet till klarhet, 6 p av 6 möjliga under helgen, men missar precis femteplaceringen till Gislaved på grund av sämre setskillnad. Herrlaget fick klara sig utan sin lagkapten Staffan Blomgren, ute  på grund av skada, men lyckas ändå ta tre poäng för att säkra en topp 5-placering. Elitserien delas nu upp i två med fem lag i varje fortsättningsserie. Sollentunas herrar spelar i topp 5-serien medan damerna får nöja sig med serien för undre halvan.

Gislaved – SVK Dam: 1 – 3 (19-25, 24-26, 25-23, 15-25)
RIG Falköping – SVK Dam: 0 – 3 (16-25, 22-25, 20-25)

– Efter en stark avslutningshelg på grundserien är det med bitterljuv smak, kommenterar damtränare Niclas Bagelius.
Bagelius är nöjd med sitt lags prestation över helgen men en besvikelse finns över andraplatslaget Örebros förlust mot Gislaved som kostade SVK femteplatsen.
– Vi visste att vi var beroende av andra resultat, och när favoriter underpresterar blir man alltid lite besviken, men vi har ingen att skylla annat än oss själva, menar tränaren. I stället skall vi vara mycket nöjda med grundserien där vi slagit alla lag utom två i serien och visat att vi är att räkna med.

Habo – SVK Herr: 3-0 (25-20, 25-18, 25-19)
RIG Falköping – SVK Herr: 1-3 (19-25, 23-25, 25-23, 18-25)

Även herrtränaren Lauri Hakala är nöjd med helgens insats, trots en förlust.
– Mot Habo spelar vi en bra match utifrån förutsättningarna. Vi har väldigt bra mottagning men dom slår oss i anfall. Det märks att vi saknar vår lagkapten (Staffan Blomgren) för att leda laget men även då Staffan är vår bästa poängplockare, säger Lauri Hakala och fortsätter. Söndagens match mot RIG Falköping är stabil. Vi spelar riktigt bra i slutet av seten, vilket är ett tydligt steg framåt.

Lagen i olika fortsättningsserier

SVK Herr spelar mot lagen placerade 1-5 från grundserien medan damerna tar sig an placering 6-10. För herrlaget skulle en fjärdeplats i fortsättningsserien innebära att man undviker åttondelsfinal i slutspelet och går direkt till kvarten. Damernas mål är att placera sig så bra som möjligt inför åttondelsfinalerna.- Förra säsongen förväntades vi vara ett topplag hela säsongen men fick slåss mot skador och sjukdomar för att hålla oss i toppen. I år har vi en yngre trupp och förväntades inte prestera lika bra men har ändå lyckats ta oss in i fortsättningsserien med en topplacering. Nu är det bara att blicka framåt, avslutar Lauri Hakala.

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!
Ytterligare information om Elitseriens fortsättningsserie finns här!