Herrar-B besegrade tabellfyran Solna i tät och dramatisk femsetare

Killarna i B-laget har haft lite svårt att få ut vad de kan under sin första säsong i division 1 norra men på lördagen gick de ut i Arena Satelliten för att vinna trots att det var tabellfyran Solna som stod som motståndare.

Första set började bra och killarna var fulla av energi men vid 13-13 började Solna sakta dra ifrån och tog sig fram till en fyrapoängsledning vid 14-18 som man i princip behöll fram till 17-21. Hemmalaget fick då in en fin serie och tog sex raka poäng till 23-21 och lyckades vinna setet med 25-22. En bra start men lagets fans kom ihåg en liknande start mot Jomala bara en vecka tidigare som slutade i 1-3, så man tog inte ut nått i förskott.
Dock började hoppet om en seger tändas när B-killarna fortsatte spela bra och man tog sig fram till 21-15 i andra set och sedan stängde det 25-18, man hade en poäng säkrad men nu ville killarna ha mer.

Tyvärr började man tappa lite av koncentrationen och vid 13-13 i tredje släppte man iväg Solna som tog 6 raka bollar. Coach Matthias provade att byta runt men setet gick till gästerna med 21-25.
Hoppet om seger levde fortfarande men killarna lyckades inte heller i fjärde set hitta tillbaka till sitt fina spel från de två första seten och efter 18-25 var det helt öppet inför skiljesetet.

Gästerna ryckte tidigt i femte set och vid sidbytet hade man en fyrapoängsledning (4-8) men sedan var det hemmalagets tur att ta 6 raka poäng, 10-8. Den lilla skaran av trogna B-lags supportrar hade nu fyllts på med bl.a våra elitlag då damerna skulle spela 14:30 och det var hög stämning i hallen.
Vid 11-9 dömdes det touch på Sollentuna i ett anfall från Solna och inget konstigt att det blir några felaktiga domslut under en lång match som denna men detta var i ett avgörande skede av matchen och känslorna gick heta, det slutade med att Sollentuna fick gult kort, sedan rött kort och till slut även  gult och rött kort. Istället för ledning 12-9  var det plötsligt 11 lika och en utvisad SVK coach.

Nu tände killarna verkligen till, hela hallen tände till. Under öronbedövande hejarop från publiken spelade killarna sig sakta närmare och närmare matchbollen, och när sista attacken satt så lyfte taket! En grym hemmavinst!

 

Sedan blev inte dagen sämre när Elitdamerna tog en stabil 3-0 vist mot Svedala i Playoff In i matchen efter.