AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damlaget drar ifrån i toppen

Laginsatsen var avgörande när SVK vann en komfortabel 3-0-vinst i Arena Satelliten. Foto: Robert Engström

Sollentuna volleybollklubb Dam satte direkt standarden i fortsättningsserien (Play Off In) när man i helgen krossade Svedala i Arena Satelliten. Damlaget utökar därmed sin ledning mot tvåorna Linköping till hela fem poäng. För SVK:s herrar blev veckan tyngre. Sjukdomar och skador gjorde att man inte kunde mäta sig med Falkenberg och hårt slit väntar nu för att klättra uppåt från femteplatsen.

SVK Herr – Falkenberg: 0 – 3 (25-18, 25-18, 25-16)

– Vi åkte till Falkenberg med dåliga förutsättningar, säger Staffan Blomgren efter matchen. Jag själv med knäproblem, Joonas (Huhtakangas) har varit sjuk sedan förra helgen och samma sak med Lauri (Hakala).
För att matcha svårigheterna fick Sollentunaherrarna ställa upp med en uppställning som aldrig tidigare testats, där lagkaptenen själv fick ta på sig liberotröjan och fokusera på försvarsspelet.

– Falkenbergs anfall var svårstoppade vi själva hade problem med att få död på bollen. Dom var det bättre laget och vann en välförtjänt seger. Jag är ändå stolt över att vi aldrig gav upp och känslan på plan var aldrig utan hopp, något som lätt kunnat hända med tanke på uppladdningen vi hade. Med bättre förutsättningar inför kommande omgångar är jag säker på att vi studsar tillbaka, avslutar Staffan Blomgren.
För herrlaget väntar nu en hemmamatch mot Linköping på lördag den 16:e februari. En match som spelas i Sollentuna Sim- och sporthall.

 

SVK Dam – Svedala: 3-0 (25-10, 25-16, 25-20)

Framgångar leddes ännu en gång av truppbredden. Tränare Niclas Bagelius spelar runt på sin trupp och var inte rädd för att göra byten under matchen.
– En laginsats utan dess like, menar lagkapten Madelene Green. Vi följde vår gameplan och spelade aldrig individuellt utan alltid som ett lag. Vi vågade att sätta press på Svedala och stod som en mur med självsäkerhet.

Madelene Green blev själv poängbäst i matchen, med sex anfallspoäng, tre block och tre serveess, men hon vill inte fokusera på sin egen insats.
– Jag som lagkapten är otroligt nöjd över alla spelare både på plan och på bänken. Alla gör sin del i matchen och bidrar lika starkt till vinsten.

Matchen mot Svedala sändes tillsammans med SVK:s nya samarbetspartner Volleykanalen och finns att se här!

Samtliga resultat från Elitserien, tabeller och statistik finns här!