Dragets egen Pippi spelar volleyboll

– Söndagar ska utnyttjas för att spela volleyboll, sa Pippi självsäkert.

Stöcke VK var på besök hela vägen från Lönneberga utanför Umeå. In i Helenelunds Arena kom Emil, Ida, Alfred etc under ledning av coach Kommandoran. Dragets Pippi Fransson hade samlat Tommy, Annika och dom andra för ett rejält nappatag i division 2 Norra.

Världens starkaste Pippi Fransson rivstartade matchen och dundrade in stjärnsmäll efter stjärnsmäll. Prusiluskan Angelino ville inte vara sämre och fick in en hel del tjyvnyp på Emil och dom andra. Dagen till ära var två av åtta spelare i team Pippi skadade, så både Pippi och Annika Silen Silhammer fick spela center. Det funkade fint. Herr Nilsson-Lindgren levererade passningar i mitten som mer liknande höglyror än kortisar, men det spelade ingen roll. Det mesta gick in. Första rundan gick lättare än att lära sig pluttifikationstabellen. Kapten Klas Långstrump behövde inte ens ta time out. 25-12.

I andra set gick Lilla Jonkegubben ut och lämnade plats år Tommy Wreber som högerspiker och kvar på vänstersidan var DunderMichelin. Emil önskade sig nog till snickarboa också under andra set. Inget funkade och Pippi var på lekhumör. 25-12.


Annika Silen Silhammer gör poäng

I tredje set var det som om Emil, Ida och dom andra från Stöcke ätit jästa körsbär. Rusiga och vilda for dom runt på planen och tjoade. Plötsligt dundrade bollarna in från både höger och vänster. Smasharna ven så att håret stod rätt ut på Pippi – javisst ja, det gör det ju hela tiden. Herr Nilsson-Lindgren fick inte många bollar att jobba med och när han fick det så missade anfallarna i alla fall. Stöcke visade att dom kan slå både hårt och lurigt. 19-25.

I fjärde set var ordningen återställd. Tommy Wreber, Prusiluskan Angelino, Annika Silen och Pippi själv servade sönder alla förhoppningar som Emil och dom andra möjligen byggt upp. Lönnebergaborna från Stöcke började se lite trötta ut också. Tre matcher på ett dygn kanske tär även på så unga kroppar. Från smashar i fingertopparna på blocket blev det nu mer och mer i nedersta maskan på nätet. Pippi och Annika bombade in de sista bollarna och vinsten var ett faktum. 25-21.

Efter matchen tackade Pippi artigt på motståndarna.

– Om man är väldigt stark måste man också vara väldigt snäll, sa Pippi.


Pippi, Annika, Tommy och de andra Dragonerna