Damlaget lyfter sitt spel

Alessandra Roventini lägger upp bollen för center Julia Kenel. Foto: Hans Vestling

Med slutspelet precis om hörnet gäller det för Sollentuna VK Dam att placera sig bra nog för att undvika att möta ett topp 5-lag redan i åttondelsfinal. På söndag bär det av ner till Lund för Sollentunadamerna, efter att ha haft förra helgen spelledig.


På papperet ser det ut att bli en enkel match för SVK. Lagen möttes två gånger under grundserien och Sollentuna VK:s damer har fortfarande inte förlorat ett set mot skåningarna. Allt tyder på att det blir en enkel seger för SVK som toppar Lund i alla spelets moment, anfall, mottag, serve och block. Spelaren att se upp för i Lundalaget är amerikanskan Alexandra Davenport som leder laget i både anfall, serve och block.
– Lund spelar lite oförutsett. Vi kommer fokusera på att ta till vara dom situationer då vi lyckas sätta Lund under press, menar tränare Niclas Bagelius.

Laget utvecklar sitt spel

– Vi åker söderut för att stärka vår plats som ledare av Playoff In. Vi börjar få ihop lagdelarna och har lyft svårighetsgraden i vårt spel en nivå till.
SVK tränaren pekar på sitt lags framsteg den senaste tiden och får medhåll från passare Alessandra Roventini. Italienskan är även övertygad om lagets chans till vinst.

– Vi spelar riktigt bra volleyboll just nu, menar Alessandra Roventini. Kan vi spela som vi ska och hålla oss till vår gameplan blir det en enkel match imorgon.

Söndag, 24 februari:
SVK Dam – Lunds VK (matchstart 15:30)

Matchen finns att se direkt på Lunds VK:s Facebooksida!

Mer info om Elitserien hittar du här!