AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Herrar-B i Dalarna

Likt många andra i början av sportlovet satte sig Herrar-B i bilarna för avfärd mot Dalarna på lördagsmorgonen. Vid Dalahästen i Avesta gjorde man, återigen som många andra, ett stopp för en stärkande lunchbuffé och efter man laddat upp for man vidare. Men här upphörde likheterna med de flesta, Herrar-B var inte på väg till skidsemester utan skulle till returmötet mot Säter i Division 1 Norra. När lagen möttes senast vann Säter relativt komfortabelt med 3-1 men killarna var laddade för revansch och njöt av uppladdningspromenaden vid och på Ljustern.

Man började bra och visade att man tänkte ge dem en match och vid underläge 15-19 tog hemmalaget time-out. Säter kröp sedan närmare och närmare medan gästerna hade lite otur med domare/bortaplan och förlorade setet med minsta möjliga marginal, 24-26.

Fortfarande frustrerade över att förlorat första set låste det sig för killarna i andra set och vid underläge 5-17 verkade det helt hopplöst, men hemmalaget slappnade kanske av medan Sollentuna började hitta tillbaka till sitt fina spel från första set och plötsligt hade man bara två poäng upp (17-19). Närmare än så kom man dock inte och förlorade andra med 22-25 trots fin upphämtning

Till tredje set provade coach Max lite nya grepp, visserligen hade man fått ihop nio spelare trots sportlovet men några fick prova lite nya positioner.  Det gick relativt bra även om man släppte iväg värdarna som fick fyra poäng upp men vid 9-9 var det lika igen. Man höll jämna steg ett tag till men sedan fick Säter en liten lucka som de höll setet ut och vann 25-20.
Likt många ungdomslag så varierar spelnivån mellan högt och lågt, när B-killarna spelar som bäst är de nästan ostoppbara men i dalarna/Dalarna blir de ett lätt byte för erfarna division 1 lag, men trots 0-3 så var matchen betydligt jämnare än förra mötet och nu tar killarna sportlov och laddar om för söndagens möte mot tabelltrean Bromma B,  näst sista hemmamatchen för säsongen.