AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK Nytt nr 1 2019

Ordförande har ordet

Hej alla SVK:are!
Sollentuna Volley – vi har massor med saker på gång! Allt ifrån lekfulla träningar för små barn (Volleybompa), barn & ungdomar i fyrmannavolley, ungdomar i sexmannavolley och divisionsspel till elitlagens slit i elitserien!

Hur hänger allt ihop? Ja – läs här så ska jag försöka ge er en överblick! Jag hoppas på synpunkter och bidrag från när och fjärran, från träningsgrupper, från olika aktiviteter, tävlingar och lagaktiviteter!

Hur har vi organiserat klubben?

Klubben har framför allt många ideellt engagerade personer som är tränare och lagföräldrar, som hjälper till vid tävlingar med allt från administration till att baka och sälja fika, som ställer upp och ser till att barn och ungdomar kommer till både träningar och matcher m.m. Arbetet organiserar vi i styrelsen och via olika sektorer; ungdomssektorn, divisionssektorn, arrangemangssektorn och marknadssektorn. Tillsammans gör vi ett jättejobb med att få allt att fungera och det är spännande, utmanande, knepigt men framförallt roligt att få vara en del av Sollentuna Volley och hela vår verksamhet. Alla som vill engagera sig är mer än välkomna – som ni ser behöver man inte kunna volleyboll för att göra stor nytta! Och lära känna nya trevliga människor gör man på köpet 😊

Vad har man för sig i Ungdomssektorn just nu?

Föräldramöten

Vi har hållit många föräldramöten eftersom vi tillsammans gör det möjligt att driva klubben! Vi vill självklart ha dialog med föräldrar och via våra möten har vi både kunnat ge och få information, haft samtal om hur det fungerar i de olika grupperna och hur vi tillsammans ska kunna bidra i arbetet med och kring träningsgrupperna. Det har varit många roliga möten med synpunkter och åsikter – tack alla som bidragit!

Stockholm Volley Cup

Stockholm Volley Cup (SVC) är tävlingen där lag från hela Stockholmsregionen deltar och man spelar i olika klasser, beroende på hur långt man kommit i sin träning. Vårens omgångar är i full gång och säsongen är inte slut på ett bra tag – riktigt kul att se många barn och ungdomar från Sollentuna VK delta. Att spela tillsammans under en hel dag ger otroligt mycket – för spelutveckling, som inspiration och för gemenskap i gruppen!

Påsklovsläger 15-16 april

Den 15 och 16 april genomför klubben ett påsklovsläger där alla spelare, födda mellan 2003-2012 är varmt välkomna! Mer information om lägret hittar ni på klubbens hemsida där ni också kan göra en anmälan: http://sollentuna-vk.se/36062/pasklager-2019/

Och inte att förglömma…vårens stora turnering- Mikasa Challenge!

Vi ser verkligen fram emot vårens stora turnering – Mikasa Challenge i Örebro, första helgen i maj. Det har varit spel på över 40 planer, runt om i Örebro, klubbar från hela Sverige och en otrolig mängd barn och ungdomar som tillsammans får en oförglömlig helg! Förra året bjöd på spännande matcher – för både barn och vuxna!

Ungdomssektorn kommer att gå ut med information om detta inom kort men boka in helgen redan nu i era kalendrar!

Divisionssektorn – vad händer här?

I Divisionssektorn återfinns alla våra lag som spelar sexmannavolley och deltar i divisionsspel. Det första som hände 2019 var att både killar och tjejer åkte till Uppsala för att delta i Ungdomens GrandPrix 19 och 20 januari – och bägge lagen spelade hem guldmedaljerna!
Dessutom ställde flera veteranlag upp – och damveteranerna kammade också hem guldet – kul att återse ”gamla” SvK:are igen! Herrarna fick se sig besegrade men bra tryck på spelet ändå!

 

Under våren har divisionsspelet fortsatt och det har varit både korta och långa resor till matcher – som längst har vi begivit oss upp till Norsjö och Umeå och som kortast till våra egna hallar i Sollentuna.
Divisionssektorn jobbar just nu dessutom med all planering inför alla ungdoms SM som sätter igång nu på våren:

U16SM

Först ut är U16SM i Falköping 13 – 14 april. Falköping är en riktig volleybollstad, där ligger Sveriges Riksidrottsgymnasium för volleyboll och SVK har flera ungdomar som går där så kanske det finns en lokal hejaklack när våra tjejer och killar födda 2004 och yngre åker dit.

Ungdoms-SM (U18)

Sollentuna skickar (som vanligt) lag till Ungdoms-SM-kvalen i Södertälje 17 mars och i år är det spelare födda 2002 och yngre som spelar. Killarnas lag leds av Max Teo tillsammans med Lucas Nordström och tjejernas lag av Matthias Kaufmann och Oskar Trozell. Själva Ungdoms SM avgörs sedan i Jönköping 11-12 maj.

JuniorSM (U20)

Kvalet till JSM gick av stapeln sista helgen i januari här i Sollentuna, Rotebrohallen. Roligt att se så många olika klubbar representerade, SVK:s killar vann kvalet och våra tjejer kom tvåa så bägge lagen kommer att åka till SM som går i Södertälje 18 – 19 maj.

Elitlagen

Sollentuna VK vore ingenting utan våra barn och ungdomar – men heller ingenting utan våra elitlag! Vi är en av få klubbar i Sverige med stor ungdomsverksamhet, som har lag i både herr- och damserien vilket vi är glada och inte så lite stolta över. För de yngre spelare ger det ett mål att sträva mot, för både tjejer och killar, och för alla skapar det en klubbkänsla – från barn till elit.
Elitserien är just nu inne i den s.k. Fortsättningsserien – ett nytt grepp kring slutspelet som provas för första gången i år där lagen antingen spelar Playoff eller Playoff In. Våra killar kom 5:a i grundserien och spelar Playoff och våra damer kom 6:a och spelar Playoff In. Slutspelet drar igång i mitten av mars och bägge lagen satsar självklar på att ta sig så långt som möjligt!
Välkomna på våra nästa hemmamatcher i Satelliten!
2/3 kl 14.30 SVK Damer – Linköping dam
9/3 kl 15.30 SVK Herr – Hylte/Halmstad

Hållbart ledarskap – vår satsning på ledarskap!

Klubben satsar dessutom på att ge våra ledare och tränare verktyg för att kunna göra så bra och pedagogiska träningar som möjligt. Vi har just avslutat fyra träffar i avsnittet “Pedagogik och ledarskap för allas idrottande” och det har varit otroligt bra föreläsningar och deltagarna har uppskattat dem!
Under mars kör vi igång med avsnittet ”Fysiologi, skadeprevention och kostvetenskap” med Janne Carlstedt, tidigare verksamhetschef för Bosöns Elitidrottscentrum, som föreläsare.

 • Torsdag 7/3, 18:30-21:00 – Fysiologi, skadeprevention och kostvetenskap: del 1
  Plats: Arena Satellitens konferensrum, Sollentuna
 • Torsdag 14/3, 18:00-21:00 – Fysiologi, skadeprevention och kostvetenskap: del 1
  Plats: Sollentuna Sport- och simhalls konferensrum
 • Torsdag 21/3, 18:00-21:00 – Fysiologi, skadeprevention och kostvetenskap: del 2
  Plats: Sollentuna Sport- och simhalls konferensrum
 • Fredag 22/3, 18:00-21:00 – Fysiologi, skadeprevention och kostvetenskap: del 2
  Plats: Sollentuna Sport- och simhalls konferensrum

Övrigt?

Ja grupperna tränar så klart volleyboll och vissa har fys-träningar likaså. Vi håller dessutom reda på ekonomin, vi diskuterar och förhandlar med kommunen om halltider och utrustning, vi planerar för sommarens läger och för nästa års träningsgrupper och tränare, vi bygger olika lag inför nästa säsongs seriespel, vi planerar för vårt stora Valborgsfirande på Stallbacken där många i klubben kommer att bidra, vi planerar också för klubbfest och sommaravslutning…
Hoppas vi ses på något eller några av våra arrangemang under våren! Tack för att du är med i SVK och välkommen att höra av dig!

Hälsningar
Åsa Blomgren
Ordförande Sollentuna Volley