AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Spännande avgöranden inför slutspelet för båda elitlagen

 

SVK Herrs tränare Lauri Hakala talar stolt om sitt lags utveckling denna säsong och menar att den tuffaste delen av säsongen redan ligger bakom dom. När laget nu ställs mot Hylte/Halmstad i sista rundan innan slutspelet kan matchresultatet leda till både tredje-, fjärde- eller femteplats.

– Hylte/Halmstad jobbar i uppförsbacke medan vi har vind i seglen, säger SVK Herrs lagkapten Staffan Blomgren. Dom kommer från en förlust mot Linköping och vi har ett toppat självförtroendet tack vare två vinster med oss.

I skrivande stund rankas Sollentunaherrarna som femte lag inför slutspelet men en vinst imorgon, tillsammans med rätt resultat i matchen mellan Linköping och Falkenberg, kan ta SVK hela vägen upp på tredjeplatsen.

– Linköping slog Hylte/Halmstad förra helgen tack vare bra servetryck och blockspel, områden vi själva är starka i, säger Staffan Blomgren. Vi har inget att förlora och Hylte kommer behöva slita hårt för att ta med sig några poäng från Satelliten.

Lauri Hakala är väl medveten om den tuffa match och det svåra slutspel som laget står inför men ändå menar han att man redan tagit sig över säsongens högsta häckar.

– Vi har lärt upp två unga passare till hög nivå, Peter Blomgren har skolats om till högerspiker och vi har anammat ett nytt spelsystem. Vi är ett mycket bättre lag än vi var i höstas. Vi möter seriens bästa lag på hemmaplan i en helt avgörande drabbning, det är denna typ av matcher man väntar hela säsongen på, avslutar Lauri Hakala.

Herrmatchen livesänds av Sollentuna VK:s nya samarbetspartner Volleykanalen!  Passa även på att gilla dom på Volleykanalen

Sollentunas damer ställs mot Degerfors, i en match som ser avgjord ut på förhand.

Degerfors har hittills endast vunnit två matchen denna säsong, båda vinsterna mot Lund. SVK vann båda höstens matcher mot Degerfors med 3-0 och mycket ska till om det inte ska bli resultatet igen. Sollentunadamerna måste lägga all sin tillit till Lund, i deras match mot Linköping, för att man ska kunna förändra sin tabellplacering. Just nu ligger man på en andraplats, efter Linköping, i Play Off-In och bli därmed rankade sjua i slutspelet. Det är redan klart att Linköping står för motståndet i åttondelsfinal, frågan nu är endast vilket av lagen som rankas högst och därmed får hemmafördelen.

 

Lördag, 9 mars, Arena Satelliten:
SVK Herr mot Hylte/Halmsta – matchstart 15:30

Lördag, 9 mars, Stora Vallahallen Degerfors:
SVK DAm mot Degerfors – matchstart 15:00. Länk till stream: Degerfors Volley Orion livestream

Mer info om Elitserien hittar du här!