Obesegrade i Helenelundshallen

Helenelundshallen – denna sedan urminnes tider klassiska hemmaarena för Sollentuna Volley stod söndagen den 10 februari värd för en het drabbning i bottenmötet mellan Sollentuna Damer D och Suld. Det var bara vår andra hemmamatch i just Helenelund för säsongen men minnet från förra segern mot Team Gotland 18/11 gav ändå viss förhoppning. Vi hade ju trots allt aldrig förlorat i Helenelundshallen. Inför matchen kopierades konceptet från novembertriumfen med tidig lagfrukost – denna gång med Saga Hannerz som arrangör, men med skillnaden att den genomfördes utan ledare.

Till öronbedövande musik från medhavd bluetooth-högtalare dundrade 10 laddade och förväntansfulla spelare in tio minuter före utsatt samlingstid – ett förebud kanske om att något speciellt var på väg att hända!? Våra motståndare Suld, vars enda 3-poängare i serien hittills var mot just oss, fast i deras hemmaborg: den syrefattiga Kanalhallen, släntrade in i omgångar. När sen till slut domare och närmast sörjande anlänt var det dags för spel.

Ett segerrusigt Damer D i motljus. Foto: Amatör.

Vår matchplan var tydlig: spela med självförtroende, välja enkla lösningar, tro på det vi tränat på – och ha roligt. Vi inleder också starkt och går upp i en klar ledning 7-2 innan Suld tar sin första time-out. Resten av setet följer samma mönster. Den ena laget vinner 5-6 bollar och sen tar det andra laget time-out. Sen tvärt om. Dragspelseffekt a la Calle Jularbo. Mot slutet av första set blir matchen jämnare och vid 20-20 blir sekvenserna kortare, men mönstret består. Sollentuna går segrande ur drag(spels)kampen och vinner första set med 25-23.

Andra set påminner i allt stort om det första. Ledning 5-0 blir till 5-5 och underläge 9-10 blir till ledning 18-10. Den nervositet som under säsongen ibland smugit sig in hölls sig borta denna dag och vi kunde lugnt och metodiskt arbeta oss ur svårigheter och underlägen. Vi hade också i stora stunder väldigt bra serv – och det var en av nycklarna till vår framgång denna dag. Andra set till Sollentuna 25-19 och en poäng bärgad.

Ett samlat lag redo för tredje set. Foto: Robert Engström.

I tidigare matcher har vi ibland tappat farten under senare delen av matcherna. Dels kanske för att vi inte riktigt vant oss vid matchlängden och dels för att vi kanske känt att två set och en poäng “inte är så dumt ändå”. Eftersom vi ledare inte var med på frukosten denna gång vet vi inte var för krut tjejerna laddat med men i tredje set körde de för första gången i sin karriär över motståndet. 10 minuter in i set nummer tre var ledningen uppe i 17-5 och även om setet slutade 25-14 var Suld aldrig nära.

Sollentuna Damer D slår Suld med 3-0. Setsiffrorna skrivs till 25-23/25-19/25-14. Matchen pågår i 61 minuter och vi är säsongen 2018/2019 obesegrade i Helenelundshallen. Det är var lagets utan jämförelse bäst genomförda match och vi passade även på att passera Nyköping i serietabellen. Om två veckor spelas sista omgången med bortamatch mot just Nyköping i en direkt avgörande match om platserna 7 och 8 i serien. Nu ska vi bara se till att konservera formen.

Utan hjälp med allt som måste funka runt omkring blir det betydligt jobbigare än när ideella krafter ställer upp. Utan dessa ideella hjältar skulle både vi och hela klubben helt enkelt ha svårt att klara oss. Utan Mästarnas Mästare skulle SVT vara fattigt och utan Hjältarnas Hjälte Micke Sandvall skulle vår klubb vara fattig. Att först åka till Nya Rotebro-hallen för att sätta upp Stockholm Volley Cup L6 för att sen åka till Helenelundshallen för att hjälpa till att göra ordning för vår match – och sen när allt är klart för dagen åka tillbaka till Nya Rotebro och hjälpa till att stänga ner allt förtjänar ett kollektivt och högljutt WOW och tack från oss alla!