AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tufft för slimmat Herrar-B i Uppsala

I lördags var det elva personer som på förmiddagen drog sig upp mot Uppsala och Bolandsskolan när Herrar-B skulle tar sig an serieledarna i Division 1 Norra. Kan låta som en lagom trupp men av dessa 11 var tre förare och supporters, en coach och således bara sju spelare. Med en libero så fanns det alltså inga byten att göra. De unga killarna i Sollentuna B var dock vid gott mod, stärkta av hemmavinsten veckan innan, när de ställde upp för spel.

I första set spelade lagen mycket bra och mycket jämnt, det skilde aldrig mer än 2 poäng mellan lagen men i slutet av setet lyckades dock hemmalaget Uppsala skaffa sig setboll och vann med 25-23. Vem vet hur hade gått om gästerna hade tagit första set men set två och tre utvecklades nu väldigt lika. B-laget släppte iväg hemmalaget tidigt i setet och jobbade sig sedan långsamt närmare men kom inte riktigt hela vägen fram, förlust 18-25 respektive 20-25.

Under hela matchen bjöds det på många fina långa dueller men Sollentuna killarna gav bort alltför många poäng på missade servar och kom inte tillräckligt ofta till distinkta avslut. Det skall tilläggas att Uppsala spelade bra och inte gjorde det lätt för killarna i B men värdlaget fick verkligen slita för sina tre poäng.

Killarna tar nu nya tag och till helgen står det USM-kval i Södertälje på schemat och veckan efter har de sin sista divisionsmatch för säsongen hemma mot Södertälje-B.