AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbelt SVK i USMs östra kval

I söndags var det så dags för kvalet i östra poolen till USM som avgörs i Jönköping 11-12 maj.  I år är det spelare födda -02 och yngre som får vara med och Sollentuna hade med lag i både pojk- och flickklassen. Kvalet spelades i Viksberg, Södertelge, och 9 tjejlag gjorde upp om 5 platser medan alla 6 killag skulle gå vidare men rankingen var också viktig. Förhandstipsen talade för final mellan Sollentuna och Lidingö på tjejsidan och Sollentuna och Södertelge på killsidan, och detta visade sig vara rätt, dock var utgången av finalerna oviss in i det sista men Sollentuna knep till slut dubbla guld.

 

Flicklaget bestod av 02-tjejer som tidigare alltid spelat ihop men den här säsongen har de tränat i tre olika grupper. De hittade snabbt tillbaka till varandra och seglade igenom gruppspelet mot Uppsala och Vallentuna. Man tog sig genom både kvarten mot Västerås och semin mot Täby med 2-0 innan man ställdes mot “ärkefienden” Lidingö.

Finalen blev som väntat den tuffaste matchen men Sollentunatjejerna höll undan och tappade inte ett enda set under dagen. De av tjejerna som skulle tillbaka till Falköping hann precis få sina guldmedaljer innan de behövde åka iväg.

Coach Oskar kommenterar: Det var otroligt kul att se spelare växa under turneringens gång. Inte nog med att vi lyckades nå det mål vi strävade efter, vi njöt av varje sekund på planen så som utanför. Att vi håller sån energi men ändå spelar med fokus visar bara på vilket lag som är det starkaste under turneringen och mer kommer vi ge inför SM.

  1. Sollentuna
  2. Lidingö
  3. Täby

Fullständiga resultat: https://www.profixio.com/matches/ungdoms-sm-i-volleyboll-2019/k/kl/1094195-%C3%B6stra-f-%C3%B6stra-kvalet-f%C3%B6r-flickor-02-och-senare

 

Pojklaget bestod av killar födda 02-04 och som normalt spelar i Herrar-B resp Herrar-C och hade egentligen inte spelat ihop tidigare.
Man hade Uppsala och Suld i sin grupp och gick via två raka 2-0 vinster som gruppsegrare direkt till semin. I semin mötte man återigen Uppsala som hade en tuff kvart till skiljeset mot Lidingö i benen och orkade inte riktigt bjuda upp till motstånd mot ett Sollentuna som nu spelat ihop sig.

Finalen blev så ännu ett möte mellan Sollentuna och Södertelge (som hade haft en liknande resa mot finalen). Matchen bjöd nu på en annan nivå av volleyboll jämfört med tidigare på dagen, både kvalitet och känslomässigt. Det böljade fram och tillbaka i första set och båda lagen var framme vid setboll, till slut lyckades hemmalaget dock säkra första set med 27-25.
Båda lagen började nu visa tecken på trötthet men Sollentuna lyckades ta kommandot och vann andra set med 25-19. I tredje körde man på i samma spår och vann med 15-7 och tog hem kvalguldet!

Coach Max kommenterar:  Turneringsspel är alltid spännande och det spelar ingen roll vilken åldersgrupp det är på spelarna. I söndags samlade vi 02orna som jag tränar och 03-04orna som Lucas tränar. Vi hade bara kört några träningar tillsammans inför kvalet. Tillsammans med Lucas testade vi olika uppställningar under kvalet tills vi hittade den som gjorde att vi kunde ta hem guldet. Killarna var underbara, de gav allt från första till sista boll. Många trodde inte att vi kunde ta hem guldet men volleyboll är inte en individuell sport och killarna visade det. Vi vann för att vi spelade som ett lag, alla fick spela och alla hjälpte varandra på alla bollar.  Inför USM är det viktigaste är att vi framförallt ska ha roligt, “när man ha roligt vinner man alltid!”
Superbra jobbat killar!!!!

  1. Sollentuna
  2. Södertelge
  3. Suld

Fullständiga resultat: https://www.profixio.com/matches/ungdoms-sm-i-volleyboll-2019/k/kl/1094196-%C3%B6stra-p-%C3%B6stra-kvalet-f%C3%B6r-pojkar-02-och-senare