AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Femsets vinst ger herrlaget fördel i åttondelsfinal

Foto by Emma Trepte

Första fasen är igång i Elitseriens slutspel. Båda Sollentunalagen saknade sina lagkaptener under helgens första åttondelsfinaler. SVK Herr har hemmafördel och lyckades försvara Arena Satelliten mot Vingåker medan damlaget inte var lika lyckosamma nere i Linköping.

SVK Herr – Vingåker: 3-2 (20-25, 25-15, 20-25, 25-21, 15-8)

– Ännu en gång lyckas vi vara som bäst i dom svåra lägena vilket är helt avgörande, säger herrlagets tränare Lauri Hakala. Att sakna sin kapten är självfallet ett nederlag för vilket lag som helst men killarna vet att matchen måste spelas ändå och dom går in på planen och gör vad dom ska.

I Staffan Blomgrens frånvaro var det lillebror Peter Blomgren som ledde lagets poängskörd.

– Vi börjar inte matchen bra men lyckas växa in i den, säger Lauri Hakala. Mycket tack vare att Marcus Torstensson kommer in och jag en stark insats. Marcus kom till oss från just Vingåker i somras men där spelade han spiker. Han gör sin första säsong som passare och gör det galant.

Lauri Hakala prisar även sin libero Lucas Nordström som utsågs till matchens bästa spelare tack vare sitt fantastiska försvars- och servemottagningsspel. Sollentunaherrarna är nu redo för att försvara sin ledning i åttondelsfinalen på onsdag i Vingåker.

Sjukdomsdrabbat damlag började starkt. Linköping – SVK Dam: 1-3 (19-25, 25-20, 25-11, 25-16)

Lagkapten Madelene Green fanns inte med i truppen och spiker Christina Adamopoulou fick kliva av plan under matchens gång. Detta verkade inte påverka laget i början då man övertygar i första set. Men efter att lagen följts åt upp till tio poäng i andra set så förändras matchbilden helt.

– Vi tappar energin till andra set, menar Viktoria Nordström som bar lagkaptensrollen i Madelene Greens frånvaro. Det är många långa bollar hela matchen igenom och det är tufft att ta poäng mot ett Linköping som är ett väldigt bra försvarslag. Luften går lite ur oss varpå vi blir passiva  och börjar hålla tillbaka lite för mycket i anfall istället.

– På onsdag är det vår tur att vinna och vi kommer ge allt för att det ska hända, fortsätter Viktoria Nordström. Vi får spela hemma i Satelliten där vi är komfortabla men vi vet att Linköping kommer spela lika tufft igen och förbereder oss på en lång och slitsam match.

Dammatchen livesänds av Sollentuna VK:s nya samarbetspartner Volleykanalen!  Passa även på att gilla dom på Volleykanalen

Onsdag, 20 mars, Arena Satelliten:
 SVK Dam mot Linköping – matchstart 19:00. 

Onsdag, 20 mars, Vingåker Sporthall
SVK Herr mot Vingåker – matchstart 19:00.  Livestream: VVK Games Vingåker

Mer info om Elitserien hittar du här!