AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vilken vändning

Herrar-B tog på söndagen emot serietrean Södertelge-B i Helenelundshallen för den sista seriematchen i deras allra första säsong i division 1. Det blev en lång batalj som i mycket liknade säsongen man har bakom sig, högt och lågt blandat.

Det tog fyra matcher under hösten innan det nya Herrar-B tog sin första division 1 poäng, en 2-3 förlust borta mot Bromma. Ett par matcher senare fick man sin första vinst, 3-2 hemma mot Teknikum. Sista matchen under hösten var mot just Södertelge-B och äntligen höll man hög nivå i flera set och då visade man att man kunde besegra topplagen, vinst med 3-2. Efter jullovet fick man en liten svacka (mest tydligt i Teknikum och Jomala matcherna). Efter det har man dock spelat bra och endast förlorat mot tabellettan och tabelltvåan (Uppsala resp Säter) innan det nu så var dags för returmötet mot tabelltrean.

Det bjöds på underhållande och publikfriande volleyboll med många roliga dueller. Lagen spelade ganska jämt i första halvan av första set men vid 13-11 tog gästerna plötsligt sex raka poäng och trots att hemmalaget sedan kom ikapp vid 19 lika så drog Södertelge sakta iväg igen och vann 25-21.

Publiken hoppades på en vändning i andra set men gästerna drog tidigt ifrån och hade betryggande ledning med 17-6 innan Sollentuna vaknade upp och började spela men setet slutade med förlust 15-25.

Gästerna hade nu säkrat en poäng som garanterade deras tredjeplats i serien då Solna nu inte skulle kunna gå förbi dem. Om det var det eller nått annat är oklart men hemmalaget hade nu vaknat på riktigt och skaffade sig en 5-poängsledning men då visade gästerna att de trots allt ville ha mer än ett poäng med sig och så var det 15 lika. Man växlade serve fram och tillbaka men från 20-19 spelade hemmalaget bäst och vann tredje med 25-20 och förhindrade en 0-3 förlust.

I fjärde set tog Södertelge kommandot och en bit in i setet såg det mörkt ut men coach Max bytte runt och tog time-outer och fick in lite ny energi på plan och man tog sig upp till 19-22 och sedan ytterligare 6 poäng i rad upp till setboll vid 24-22, Södertelge kontrade men kom inte länge än till 23 och det var dags för skiljeset!

Nu spelade killarna mycket bra, man hade en komfortabel fyrapoängsledning vid sidbytet och tog ett par bollar till innan gästerna började knapra ikapp. Hemmalaget skaffade sig matchbollar vid 14-10, Södertelge räddade första, räddade andra, räddade tredje men sedan fick Sollentuna-B äntligen in bollen, 15-13 och man avslutade säsongen med vinst.

De 6 sista matcherna resulterade således i 4 vinster där de två förlusterna var mot Uppsala (1a) och Säter (2a)  jämfört med de 6 första där man bara vann en – vilken utveckling!

Coach Max kommenterar: – Det har varit en tuff säsong. Killarna spelade för första gången i division 1 och där spelar man mot riktigt bra lag. Om man kollar på individuell grundteknik så kan jag säga att våra killar är bättre än många andra spelare i div.1 men tyvärr räcker inte det i en lagsport. Så under året jobbade vi framförallt på att ha rätt attityd och att spela ihop som ett lag. Det tog sin tid innan man fick synliga resultat av arbetet. P.g.a detta gick det upp och ner under säsongen men till slut fick vi vår vinst som gav killarna motivation till att fortsätta jobba hårt. Under hela säsongen blev vårt spel bättre och bättre och vi tog poäng mot de bättre lagen i serien. Jag som tränare är jättenöjd och killarna är självklart Sollentunas och Sveriges framtid.

Bra jobbat killar!

Även om divisionsäsongen nu är slut så återstår Stockholm Volley Cup U18 final, USM i Jönköping och JSM i Södertälje så killarna fortsätter träna!

Bakre raden: Max, Max, Anton, Calle, Kai, Oskar, Kalle Främre raden: Wasil, Anton, Fredrik, Ralph, Markus, Serhii Saknas: Johan, Gustav