AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två chanser till kvarsfinal!

Båda Sollentuna Volleys elitlag har chans att ta sig till kvartsfinal ikväll! Åttondelsfinalerna spelas i först till tre vunna matcher, bäst av fem totalt, och Sollentunalagen står både med två vinster. SVK Herr har vunnit båda sina matcher på hemmaplan och åker ikväll ner till Vingåker. Damlaget förlorade första drabbningen mot Linköping borta men har sedan vunnit två i rad. Ikväll har man chans att avgöra i Arena Satelliten.

– Bäst dagsform kommer vinna! Det har jag sagt inför varje match och det står jag fast vid, menar SVK Dams tränare Niclas Bagelius. Linköping är ett tufft lag och i täta matcherserier är det laget som ställer om inför varje match och kommer hungrigast som har fördel.

En vinst för SVK ikväll innebär att man själva tar sig vidare till kvartfinal medan Linköping är utslagna ur slutspelet. Niclas Bagelius menar att kniven mot strupen-situationen kan både hjälpa och stjälpa Linköping, då det antigen kan få ett lag att falla för pressen eller motivera det till att spela utan något att förlora.

Även herrtränare Lauri Hakala pekar på vikten av att inte ta ut något i förskott utan att gå in i matchen med fullt fokus. Samtidigt menar han att hans lag nått nya höjder.

– Vi spelar riktigt bra volleyboll just nu och vi åker till Vingåker med självförtroende och ser fram emot kvällen match, säger Lauri Hakala. Vi har haft skadeproblem på sista tiden men nu är både lagkapten Staffan Blomgren tillbaka i spel och vår passare Joonas Huhtakangas är också skadefri och kan äntligen gå på fullt.

Sollentunatränaren trycker på dom två spelarnas nyckroller i laget. Joonas Huhtakangas som spelfördelare och Staffan Blomgren som kapten och poängmaskin. Staffan Blomgren är hittills slutspelet mest effektiva poängplockare.

– Det känns skönt att ha Staffan Blomgren tillbaka på planen igen efter hans knäproblem. Vi såg i förr matchen vilket otrolig skillnad han kan göra när han kommer igång. Med det sagt så är vi fullt medvetna om att vi åker ner till en Vingåkershall full med supporters som inte vill annat än se oss förlora. Det är tuffare på bortaplan och detta är långt ifrån klart, men vi har självförtroende med oss.

Dammatchen livesänds av Sollentuna VK:s nya samarbetspartner Volleykanalen!  Passa även på att gilla dom på Volleykanalen

Tisdag, 26 mars, Arena Satelliten:
 SVK Dam mot Linköping – matchstart 19:00. 

Tisdag, 26 mars, Vingåker Sporthall
SVK Herr mot Vingåker – matchstart 19:00.  Livestream: VVK Games Vingåker

Mer info om Elitserien hittar du här!