AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Guld och silver i SVC U18

Ett tydligt vårtecken är slutspel i Stockholm Volleycup, på söndagen var det dags för U18 killar och tjejer att gör upp i Nya Rotebrohallen. Det blev en lång dag med många heta bataljer men till slut kunde Sollentunas killar ta med sig vandringspokalen hem igen medan tjejerna hamnade på en fin silverplats.

Det var sex lag i både flick- och pojkklassen (och dessutom ytterligare fem lag i Grön/Blå klass) och man spelade i två grupper med tre lag i varje. Det visade sig att bägge finalerna skulle komma att så mellan gruppsegrarna. Sollentuna Atlas mot Södertelge Alfa i pojkfinalen och Sollentuna Volley (F02-04) mot Solna Vit i flickornas final.

Sollentunas tjejer hade gått obesegrade fram till finalen men där visade sig Solna Vit idag vara ett nummer förstora, men en fin andra plats.

Coach Mathias kommenterar: Stockholm Volley Cup innehåller många utmaningar. En är kontrasterna mellan att spela många matcher i följd, för att sedan få en lång väntan. I gruppspelet är spelschemat tight och vi vinner båda matcherna med klara 2-0. Vi spelar sen, efter en kortare paus, en bra semi där vi återigen vinner med 2-0 men där det är lite jämnare – precis som det ska vara i ett slutspel. Sen får vi vänta i flera timmar innan finalen går och vi lyckas då inte uppbringa samma energi som vi hade under förmiddagen. Vi möter också ett starkt och samspelat Solna som välförtjänt vinner finalen 2-0. F03/04, till dagen förstärkt med Aleksandra och Ebba från F02, förvarar därmed andraplatsen från förra året.

Killarna ställde upp med två lag men förhandstipsen pekade på att det skulle bli lagen med de lite äldre spelarna i Sollentuna och Södertelge som skulle ställs mot varandra, och så blev det, igen.

Coach Lucas kommenterar killarnas dag: Det blev blandat resultat då ena laget blev sexa medan det andra laget fick hålla guld-bucklan till slut! Krotos åkte på en snöplig förlust i första matchen som de aldrig riktigt lyckades släppa vilket resulterade att de hade svårt i de kommande matcherna. Atlas å andra sidan lyckades vinna alla sina matcher utan att förlora ett set fram till finalen. I finalen hade Sollentuna-laget en chans till att vinna hela matchen men Södertelge lyckades vända efter extremt bra spel och ett antal oturliga anfall från Sollet, 25-27. I tredje set lyckades Sollentuna ta en tidig ledning och lyckades då hålla en liten ledning genom hela set och sen vinna genom en bra spike av Kai, en av lagets två vänsterspikers!
Laget fick stor hjälp av Sara och hela Sollentuna jag är extremt nöjd och börjar redan titta framåt mot nästa helgs U-16 SM i Falköping!

Resultat Pojkar:

  1. Sollentuna Atlas
  2. Södertelge Alfa
  3. Lidingö

Resultat Flickor:

  1. Solna Vit
  2. Sollentuna Volley
  3. Lidingö

Sollentuna Athena kämpade också bra och kom 6:a
Sollentuna Nike har många år framför sig i U18 och gjorde bra ifrån sig i Grön/blå klass.


Fullständiga resultat: https://www.profixio.com/matches/stockholm-volley-cup-u18-pojkar-flickor-slutspel-2019