Damer B tar hem andraplatsen i Division 1!

Sollentunas Damer B har fortsatt sin starka utveckling i Division 1 och i år fick man verkligen ihop det hela säsongen. Med 16 vunna matcher och endast nollade i en match så visar man att man är ett starkt och tight lag! Det är ett ungt lag med många -01/-02or, där flera nu går på NIU i Solna, så räkna med att dom kommer med hög målsättning till nästa säsong.

Under ledning av coach Charlotte har man fokuserat på att alltid jobba för varandra och spela “fearless” vilket har visat sig som ett riktigt framgångsrecept. Serien började med fyra raka hemmamatcher som gjorde att laget fick en stabil inledning och av bara farten så vann man sina flesta matcherna fram till jul. I februari var det dags för den årliga Norrlandsresan och det blev en höjdpunkt denna säsong då tjejerna lyckades ta fem av sex poäng på den resan. Extra roligt var det då man i Umeå tog IKSU till fem set och till slut även vann matchen. Sedan har resten av våren rullat på i snabbt tempo och laget avslutade starkt med fyra stycken 3-0 vinster. Både IKSU och Stockholms Vingar är nu med och kvalar till Elitserien och vi önskar dom lycka till i kvalet!

Laget laddar redan inför nästa säsong, men för de yngre tjejerna i laget återstår SM spel i både Ungdoms SM, 11-12/5 i Jönköping, och Junior SM, 18-19/5 i Södertelje.

-Hela truppen hittar ni här: SVK Damer B säsongen 2018/19

-Tabell och resultat för säsongen hittar ni här: Division 1 Norra 2018/19