Bättre servetryck är nyckeln till vinst

Åtta år sedan var det som ett Sollentunalag var så nära en SM-medalj i volleyboll som man är idag. Semifinalsserien spelas i bäst av fem matcher mot Linköpings VC och första bortamatchen blev en motgång för SVK. Sollentunatränaren Lauri Hakala menar att Linköping är ett väldigt starkt hemmalag och hoppas på onsdagens match i Arena Satelliten.

Lag brukar vara komfortablare i servemottagning på hemmaplan samtidigt som man servar bättre hemma, då man spelar i en hall där man är vanare vid dimensionerna.
– Vi gjorde det för lätt för Linköpings mottagning, säger Lauri Hakala. LVC är ett fysiskt lag som är riktigt bra i anfall. Ska man ha en chans mot dom måste man serva bra och få bort deras passare och anfallare från nätet. Detta lyckades vi inte med medan dom själva hade en tuff serve.
Linköping dödade över 50% av sina anfall i matchen.

– Till onsdag är det serven vi kommer lägga fokus på, säger Lauri Hakala.
SVK har haft en tuff serve hela säsongen, speciellt sedan juluppehållet. Bra spel på hemmaplan kommer dock inte räcka för SVK utan man måste även vinna minst en match i Linköping. Lauri Hakala menar att det inte finns så mycket att säga om den första semifinalen egentligen utan att man bör blicka framåt.
– Vi har en högre nivå som vi kan spela på i alla moment och kommer åtgärda svagheterna till kommande match.